Mısır'da mahkeme Hüsnü Mübarek'i akladı

AFP'nin haberine göre, Kahire'deki mahkeme, Mübarek'i "göstericileri öldürme emri vermek" ve yolsuzluk suçlamalarından akladı. Duruşmaya tekerlekli sandalyeyle katılan Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile aynı demir kafeste yer alırken, dönemin İçişleri Bak

Mısır'da mahkeme Hüsnü Mübarek'i akladı
AFP'nin haberine göre, Kahire'deki mahkeme, Mübarek'i "göstericileri öldürme emri vermek" ve yolsuzluk suçlamalarından akladı.
 
Duruşmaya tekerlekli sandalyeyle katılan Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile aynı demir kafeste yer alırken, dönemin İçişleri Bakanı Adili ve altı yardımcısının ise başka bir kafese konulduğu görüldü.
 
SERBEST KALMAYACAK
Mübarek hakkında daha önce bir başka yolsuzluk davasından üç yıl hapis cezası verildiği için 86 yaşındaki siyasteçinin tahliye olmayacağı açıklandı.
 
Mübarek'in destekçileri ile 25 Ocak 2011 devriminde hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşmanın yapıldığı bina önünde toplandı. Davanın görüldüğü Kahire'nin doğusundaki polis akademisi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.
 
Mübarek, iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısı, 25 Ocak 2011 devriminde "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanıyordu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya