Mısır'da gözaltılar hızla devam ediyor!

Mısır İçişleri Bakanlığı, yerel ve uluslararası kamuoyunda gerilimi artırıcı ve mevcut yönetimi aciz gösterecek şekilde, "ülkeyi kaosa sürükleyecek planlar yapmak amacıyla toplantılar düzenleme hazırlığında olan" 13 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) me

Mısır'da gözaltılar hızla devam ediyor!

Mısır İçişleri Bakanlığı, yerel ve uluslararası kamuoyunda gerilimi artırıcı ve mevcut yönetimi aciz gösterecek şekilde, "ülkeyi kaosa sürükleyecek planlar yapmak amacıyla toplantılar düzenleme hazırlığında olan" 13 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubunun suç üstü yakalandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İskenderiye'deki güvenlik birimlerinin, toplantı hazırlığında olan İhvan mensuplarını, "ülkede kaos ortamı oluşturmak, özel ve kamu kurumlarına saldırılar düzenleyerek mevcut yönetimin ülkeyi idare edemediği görüşünü yaymak üzere plan hazırlığındayken suç üstü yakaladığı" öne sürüldü.

Güvenlik birimlerinin, "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın" özellikle büyük şehirlerde farklı çevreleri yönetim aleyhine kendi taraflarına çekmek amacıyla toplantılar düzenleyeceği yönündeki bilgileri içeren dokümanlara da el koyduğu belirtilen açıklamada, söz konusu planların, ülkeyi kaosa sürüklemek ve anayasa taslağının hazırlanmasının ardından yapılacak referandumu sabote etme amacı taşıdığı iddia edildi.

6 NİSAN HAREKETİ LİDERİNE GÖZALTI KARARI

Öte yandan, "gösteri yasasını ihlal ve izinsiz gösteri düzenlenmesine teşvik" suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan 6 Nisan Hareketi lideri Ahmed Mahir'in gıyabında, soruşturma tamamlanıncaya kadar 24 saat gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına tepki için geçen hafta Şura Meclisi önünde yapılan gösteriyle ilgili olarak aralarında Mahir'in de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Eylemciler, yeni anayasayı hazırlamakla görevli olan ve Şura Meclisi binasında çalışmalarına devam eden Anayasa Hazırlık Komisyonu'na, bu uygulamaya imkan tanıyan maddeye anayasada yer verilmemesi çağrısında bulunmuştu. Gösteride, 24 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler