Mısır'da cami yaktılar!

Mısır'daki darbenin ardından demokrasi yanlısı protestolara ev sahipliği yapan ve darbe karşıtlarınca sembolleştirilen Rabiat’ül Adeviyye Camisi, tamamen yanarak kullanılmaz hale getirildi.Darbe karşıtlarınca sembolleştirilen Rabiat’ül Adeviyye Camisi, gü

Mısır'da cami yaktılar!

Mısır'daki darbenin ardından demokrasi yanlısı protestolara ev sahipliği yapan ve darbe karşıtlarınca sembolleştirilen Rabiat’ül Adeviyye Camisi, tamamen yanarak kullanılmaz hale getirildi.

Darbe karşıtlarınca sembolleştirilen Rabiat’ül Adeviyye Camisi, güvenlik güçleri Mısır'ın ikinci Cumhurbaşkanı Enver Sedat döneminde 35 yıl önce Nasır City'de yaptırılan ve kadın mutasavvıflardan Rabiat’ül Adeviyye'nin adı verilen cami, darbe karşıtı gösterilere ev sahipliği yapması dolayısıyla tüm dünya tarafından tanınıyordu.

Güvenlik güçlerinin, dünkü katliamının ardından hastane ve bazı kısımları morg olarak kullanılan Rabiat’ül Adeviyye Camisi'ne molotof kokteyli atması üzerine yangın çıktı.

01.20130815180415.jpg

Caminin yakılması sonucu, camide bulunan Kuran-ı Kerim, tefsir ve meal kitapları ile Sedat döneminde yaptırılan ahşap işleme ve aydınlatma sistemi de yanarak kül oldu.

Rabiat’ül Adeviyye isminin başındaki "Rabia" kelimesi Arapça, dördüncü ve dört anlamına geldiği için Mısır'daki darbe karşıtları sivil direnişin ve özgürlüğün sembolünü, başparmaklarını kapatmak sureti ile yaptıkları dört işareti olarak belirlemişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler