Milyonlar onun için toplandı

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un, latin ülkesi Brezilya'da Dünya Gençlik Günü dolayısıyla katılacağı son pazar ayininde yapacağı konuşma, milyonlarca kişinin Rio de Janeiro kentine akın etmesine neden oldu. Brezilyalıların, dünyada papa

Milyonlar onun için toplandı

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un, latin ülkesi Brezilya'da Dünya Gençlik Günü dolayısıyla katılacağı son pazar ayininde yapacağı konuşma, milyonlarca kişinin Rio de Janeiro kentine akın etmesine neden oldu.
 

Brezilyalıların, dünyada papalık makamına seçilen ilk Latin Amerikalı olan Arjantin doğumlu Papa Franciscus'un bir çeşit yuvaya dönüş olarak algıladıkları ziyareti dolayısıyla dün Cobacabana plajına akın eden yüzbinlerce genç geceyi soğuk havaya aldırmadan beyaz kumsallarda yatarak geçirdi.

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Pares, bugün yapılacak pazar ayini için kente gelenlerin sayısının 3 milyonu bulduğunu açıklarken pazar ayinin başlamasına saatler kala ziyaretçilerin akınına uğrayana 4 kilometrelik Copacabana plajının her tarafında, Papa'nın ayinine gelenlerin üzerlerine sardıkları bayraklar ve soğuktan korunmak amacıyla büründükleri uyku tulumlarıyla adeta bir festival havası yaşandı.

Ziyaretçiler, papayı beklerken birlikte danslar ve dualar ederek şarkılar söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler