Milletvekiline taciz

İngiliz İşçi Partisi milletvekili Stella Creasy Twitter'dan tecavüz tehditleri aldı. Milletvekili Creasy, Twitter'da tecavüz ve ölüm tehditleri alan feminist gazeteci Caroline Criado-Perez'e verdiği destekden dolayı benzer tehditler aldığı vurgulandı. Gaz

Milletvekiline taciz
İngiliz İşçi Partisi milletvekili Stella Creasy Twitter'dan tecavüz tehditleri aldı. Milletvekili Creasy, Twitter'da tecavüz ve ölüm tehditleri alan feminist gazeteci Caroline Criado-Perez'e verdiği destekden dolayı benzer tehditler aldığı vurgulandı. Gazeteci Criado Perez'in, kadın romancı Jane Austen'in reminin banknotlarda için yürütüğü kampanyadan dolayı tehditler aldığı bildirildi. 
 
Stella Creasy, polise Twitter'dan şiddet ve cinsel içerikli tehditler aldığını bildirdi. Bu tehditlerin, sosyal iletişim ağlarında kasten taciz ve saldırı amacıyla kullanılan hesaplardan (trollerden) yapıldığı belirtildi. Creasy'ye Twitter'dan "Arkanı kollasan iyi olur, sana yarın tecavüz edip, videosunu internete koyacağım" gibi mesajlar gönderildi. Milletvekili, polise sosyal iletişim ağlarındaki tacizlerle mücadele etmeye çağırdı. 
 
Milletvekili Creasy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bunun Twitter'la ilgisi yok, bu kadına ve kadının söz sahibi olmasına yönelik bir nefrettir." dedi. İngiliz polisi, milletvekili Stella Creasy'ye yönelik tehditler hakkında soruşturma başlattı. 
 
Gazeteci Caroline Criado-Perez'i tehdit ettiği öne sürülen 21 yaşındaki şahıs ise dün gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya