Metrobüs "Sınıf Kavgası" Çıkardı

 Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de trafik sorununa çözüm bulmak için yapılan metrobüs, özel otomobil sahibi zenginlerle toplu taşıma kullanan alt ve orta gelirli nüfusu karşı karşıya getirdi. 2008’de tamamlandığı günden beri büyük tartışmalara neden ola

Metrobüs "Sınıf Kavgası" Çıkardı

 

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de trafik sorununa çözüm bulmak için yapılan metrobüs, özel otomobil sahibi zenginlerle toplu taşıma kullanan alt ve orta gelirli nüfusu karşı karşıya getirdi.

 

2008’de tamamlandığı günden beri büyük tartışmalara neden olan “Otobüs Hızlı Transit” koridoru, özel otomobil sahiplerinin başvurusu üzerine şimdi de mahkemelik oldu.

 

Bisiklet ve otobüsler için iki ayrı şerit bulunduran sistemin hayata geçirilmesiyle otomobillere ayrılan alan azaldı, sürücüler için trafik arttı.

 

Yollarda saatlerce bir adım ilerleyemeyen özel araç sahipleri birleşerek sistemin kaldırılması için başvuruda bulundu.

 

Geçen hafta yerel mahkemede sonuçlanan davada, otobüs ve bisikletlere ayrılan şeritlerin tekrar özel otomobillere açılmasına karar verildi.

 

Sistemin kaderini belirleyecek kararı ise Delhi Yüksek Mahkemesi verecek.

 

Ancak Ulaştırma Bakanlığı, Delhi Yüksek Mahkemesi’nin sistemin kaldırılması yönünde bir karar alması durumunda da vazgeçmeyeceğini ve davayı Hindistan’ın en yetkili mahkemesi olan Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler