Mescid-i Aksa'nın duvarı delindi

Aksa Vakıf ve Miras Kurumu, İsrail'in kazıları nedeniyle Mescid-i Aksa'nın batı duvarında büyük delikler oluştuğunu bildirdi. Kurum tarafından yayınlanan raporda, İsrail'in son dönemde yaptığı kazılarda mescidin temelleri üzerinde yoğunlaştığı ifade edild

Mescid-i Aksa'nın duvarı delindi

Aksa Vakıf ve Miras Kurumu, İsrail'in kazıları nedeniyle Mescid-i Aksa'nın batı duvarında büyük delikler oluştuğunu bildirdi.

 
Kurum tarafından yayınlanan raporda, İsrail'in son dönemde yaptığı kazılarda mescidin temelleri üzerinde yoğunlaştığı ifade edildi.
 
Raporda İsrail makamlarının, kazılarda Süleyman Heykeli'ne ait tarihi kalıntılara ulaşıldığını iddia ettiği belirtilerek, kazılar nedeniyle mescidin batı duvarında büyük delikler oluştuğu ve mabedin tarihi dokusu için büyük tehlike meydana geldiği hatırlatıldı.
 
İsrail'in kazılarıyla ilgili araştırma yapıldığı bilgisine yer verilen raporda, kazıların özellikle mescidin batı duvarının altında yoğunlaştığı ve Heykel zamanından kalma büyük bir su kuyusuna ulaşıldığının öne sürüldüğü kaydedildi.
 
Müslüman ve Arap arkeologlar ise su kuyusunun Kenaniler’in bir kolu olan Yebusiler ya da Emeviler dönemine ait olduğu ihtimali üzerinde duruyor. 
 
İsrail 1967 yılından bu yana, işgal ettiği Kudüs şehrinin İslami kimliğini yok etmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler