Merkel'in partisinde Türk bayrağı krizi çıktı!

Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya eyaletindeki Neuss kentinde Şansölye Angela Merkel'in lideri olduğu Hıristiyan Demokrat Parti'den (CDU) yerel seçimlere aday olan Türk kökenli Yaşar Çalık'ın kampanyası için hazırladığı çantalar kriz çıkardı. Çalık'ın hazır

Merkel'in partisinde Türk bayrağı krizi çıktı!
Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya eyaletindeki Neuss kentinde Şansölye Angela Merkel'in lideri olduğu Hıristiyan Demokrat Parti'den (CDU) yerel seçimlere aday olan Türk kökenli Yaşar Çalık'ın kampanyası için hazırladığı çantalar kriz çıkardı. Çalık'ın hazırlattığı 200 adet çantanın üzerinde ay yıldız yer alması CDU'nun muhafazakar tabanında infiale yol açtı. Muhafazakar basın olayı "felaket" diye nitelerken, parti içinde kültür kavgası yaşandığına dair tartışma açıldı.
Çalık'ın Türkiye'de yaptırdığı çantalar bir camide düzenlenen organizasyonda dağıtılırken kısa sürede sosyal medyada yayıldı. CDU'nun muhafazakar seçmenleri, "Hıristiyan" (Christlich) kelimesini temsil eden "C" harfi içine yerleştirilmiş ay yıldız karşısında öfkeye kapıldı. Twitter kullanıcılarından biri "İnanılmaz, bu yasa dışı değil mi" diye sorarken bazıları CDU'yu "ihanetle" suçladı. Hatta Düsseldorflu bir kadın, Merkel'e mektup yazarak "CDU'nun artık kendi partisi olmadığını" söyledi.
 
Tepkiler üzerine çantaların dağıtımı durduruldu. CDU Neuss teşkilatı başkanı Jörg Geerlings, "İnanç ve köken farketmeksizin herkese açığız. Ancak Hıristiyan değerlerinin arkasında duruyoruz" dedi. Parti yönetiminden Tobias Goldkamp ise Çalık'ın adaylığının tehdit olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Goldkamp, "CDU'nun 29 adayından birinin inancı İslam diye kimsenin kiliseye gitmesine engel olunmuyor" dedi. Çalık ise ay yıldızın logonun altında olması gerektiğini, ancak yanlış basıldığını söyledi. Çalık amacının Türk kökenlileri partiye çekmek olduğunu, dini motivasyonunun bulunmadığını belirtti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya