Mavi Marmara tazminatı ne kadar?

Jerusalem Post, Türk ile İsrailli yetkilerin arasında Ankara’da yapılan görüşmelerde “tazminat miktarını hesaplamak için bir mekanizma”da anlaşmaya varıldığını belirtirken bir İsrailli yetkili, “İyi bir toplantı oldu.Tüm yönlerde anlaştık, üzerinde mutabı

Mavi Marmara tazminatı ne kadar?

Jerusalem Post, Türk ile İsrailli yetkilerin arasında Ankara’da yapılan görüşmelerde “tazminat miktarını hesaplamak için bir mekanizma”da anlaşmaya varıldığını belirtirken bir İsrailli yetkili, “İyi bir toplantı oldu.

Tüm yönlerde anlaştık, üzerinde mutabık kalınan bir metin dahil” dedi. İsrail Ordu Radyosu ise, İsrail’in kurbanların ailerine en fazla 150 bin dolar ödemeye hazır olduğunu bildirdi.
 
Dokuz Türk’ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınına ilişkin Türk ve İsrailli üst düzey yetkililerin arasında Pazartesi günü Ankara’da yapılan görüşmelerden İsrailli taraf da memnun kaldı. Bir İsrailli yetkili, “iyi bir toplantı oldu” derken “Tüm yönlerde anlaştık, üzerinde mutabık kalınan bir metin dahil” sözlerini kullandı. Jerusalem Post gazetesi, Ankara’daki yapılan görüşmelerde tarafların operasyon kurbanlarının ailelerine ödenecek tazminatı hesaplamak için bir “mekanizmada anlaşmaya varıldığını” anlattığı haberinde bir İsrailli yetkiliye dayanarak “İsrailli heyet, Türkiye ile tam bir barışma olasılığı için zemini hazırladıktan sonra Pazartesi gecesi Ankara’dan ayrıldı” diye yazdı.
 
Söz konusu İsrailli yetkili de “İyi bir toplantı oldu. Tüm yönlerde anlaştık, üzerinde mutabık kalınan bir metin dahil” dedi. Buna karşın tazminat tutarının görüşülmediğini de anlatan yetkili, “Rakamlar konusunda anlaşma sağlanır sağlanmaz her iki ülkede sistemden geçer” şeklinde konuştu. Yetkili, bunun ardından da diplomatik ilişkilerin tam olarak yeniden başlamasına ilişkin sürecin başlayacağını belirtikten sonra iki ülkenin heyetlerinin önümüzdeki gönlerde de toplantılar yapacağını da ifade etti.
 
HAARETZ: “BARIŞMA GÖRÜŞMELERİNİN İLK TURU YAPILDI”
 
Türkiye ile İsrail arasındaki görüşmelerin İsrail’in diğer medya organlarında da yansıtıldı. Haaretz gazetesi, “İsrail-Türkiye barışma görüşmelerinin ilk turu sona erdi. Taraflar yeniden toplanma konusunda anlaştı” başlığını kullandığı haberinde görüşmelerin, ailelere ödenecek tazminatlar ve Mavi Marmara operasyonuna katılan İsrailli askerler hakkındaki yargı işlemlerinin durdurulmasına odaklandığını yazdı.
 
Gazeteye konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili de, görüşmelerdeki atmosferi “samimi” olarak nitelerken görüşmelerde İsrail’in ne kadar tazminat ödeyeceğinin ele alınmadığını, ailelerin tazminat talep edebileceği sürecin üzerinde durulduğunu kaydetti.
 
“İSRAİL HER AİLEYE EN FAZLA 150 BİN DOLARI ÖDEMEYE HAZIR”
 
Öte yandan, The Times of İsrail sitesi, görüşmelere ilişkin haberinde “öldürülen aktivistlerin aileleri, 1’er milyon doları almak istiyor” iddiasında bulunduktan sonra “İsrail Silahlı Kuvvetleri Radyosu ise, İsrail’in her aileye en fazla 150 bin doları ödemeye hazır olduğunu bildirdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler