Mars'a yolculukta kritik adım

Mars misyonu kapsamında uzaya gönderilmesi planlanan Delta IV roketinin taşıyacağı Orion’un fırlatılması TSİ 14:30’da yapılması planlanıyor.. Uygun hava koşulları sağlandığında uzay yolculuğuna başlayacak olan uzay kapsülünün Dünya’dan 5 bin 800 km uzağa

Mars'a yolculukta kritik adım

Mars misyonu kapsamında uzaya gönderilmesi planlanan Delta IV roketinin taşıyacağı Orion’un fırlatılması TSİ 14:30’da yapılması planlanıyor.. Uygun hava koşulları sağlandığında uzay yolculuğuna başlayacak olan uzay kapsülünün Dünya’dan 5 bin 800 km uzağa gönderilmesi planlanıyor.

MARS'A YOLCULUKTA İLK ADIM

Orion’a önümüzdeki yıllarda planlanan Mars’a yolculuğun ilk adımı olarak bakılıyor dolayısıyla NASA’nın planladığı bu fırlatma ile “Mars’a yolculuk”  başlamış olacak. Bu uzun yolculuk için özel olarak tasarlanan uzay kapsülü Orion yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde ve güçlü radyasyona karşı oldukça dayanıklı. İçindeki mürettebatı her türlü tehlikeye karşı koruyabilecek biçimde tasarlanan Orion’daki astronotlar beklenmedik bir durumda altı gün hayatta kalabilecek ve dünyaya geri dönebilecek. Bir uzay aracına bağlı olarak hareket edecek olan uzay kapsülü en fazla 21 gün astronotlar için barınma imkanı sunabiliyor.  NASA’nın en büyük roketi Delta IV roketiyle uzaya fırlatılacak olan Orion’un ilk insanlı görevinin 2021’de gerçekleşmesi bekleniyor.

Aşırı rüzgar sebebiyle TSİ 14.55'e ertelenen kalkış tekrar beklemeye alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler