Maliki Ankara'ya Geliyor

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bir günlük ziyaret için bugün Ankara'ya geliyor.Maliki'nin Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret sırasındaki görüşmelerde, ''tüm ikili konuların, Irak'taki gelişmelerin, Irak il

Maliki Ankara'ya Geliyor

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bir günlük ziyaret için bugün Ankara'ya geliyor.

Maliki'nin Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret sırasındaki görüşmelerde, ''tüm ikili konuların, Irak'taki gelişmelerin, Irak ile ilgili uluslararası çabaların gündeme gelmesinin beklendiği'' bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Maliki'ye, ziyaretinde Irak Dışişleri, İçişleri, Petrol, Gençlik ve Spor, Teknoloji ve Bilim ile Güvenlikten Sorumlu Devlet bakanlarının dahil olduğu geniş bir heyet eşlik edecek.

Maliki, bugün Anıtkabir'i ziyaretinin ardından Başbakanlıkta resmi törenle karşılanacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Maliki ile ikili görüşmesinin ardından heyetlerarası görüşmelere geçilecek.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek olan Maliki'nin ziyareti sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, ''tüm ikili konuların, Irak'taki gelişmelerin, Irak ile ilgili uluslararası çabaların gündeme gelmesinin beklendiği'' belirtildi.

Başbakanlık Basın Merkezinin açıklamasında, ziyaret vesilesiyle konuk bakanların, Türkiye'deki muadilleri bakanlar ile ayrı ayrı ikili görüşmeler yapma olanağı da bulacakları kaydedildi.

Başbakan Erdoğan, Irak Başbakanı Maliki ve beraberindeki heyet onuruna resmi akşam yemeği verecek. Irak Başbakanı ve beraberindeki heyet, 8 Ağustos sabahı Türkiye'den ayrılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya