Malezya uçağı ile ilgili yeni gelişme

Malezya Başbakanı Necib Rezak, mart ayında Güney Çin Denizi üzerinde kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağını arama çalışmalarının ilk safhasında hatalar yapıldığını kabul etti.Wall Street Journal’da yayımlanan makalede Necib, olaydan sonra ilk b

Malezya uçağı ile ilgili yeni gelişme

Malezya Başbakanı Necib Rezak, mart ayında Güney Çin Denizi üzerinde kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağını arama çalışmalarının ilk safhasında hatalar yapıldığını kabul etti.

Wall Street Journal’da yayımlanan makalede Necib, olaydan sonra ilk birkaç gün çelişkili ve düzensiz olarak verilen kamu mesajının ayrıca arama-kurtarma çalışmalarının yavaş başlangıcının hata olduğunu söyledi.

Necib, Malezyalı yetkililerin, “her şeyi doğru yapmadığını” ve hükümetin, arama-kurtarma çalışmalarının, uçağın kaybolduğunun fark edilmesinden dört saat sonra başlamasını soruşturacağını açıkladı.

Malezya Başbakanı Necip, benzeri bir krizin yinelenmemesi için uluslararası havacılık düzenlemelerinden sorumlu yetkililere, uçakları gerçek-zamanlı izlemeleri çağrısında bulundu.

“Bu trajediyle ilgili en şaşırtıcı şey, Boeing 777 büyüklüğünde bir uçağın, neredeyse hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolması” ifadesini kullanan Necib, “akıllı telefonlar ve mobil internet çağında, ticari uçakların gerçek-zamanlı izlenmesinin gecikmiş bir yöntem” olduğunu savundu.

Necib, uçakların veri kayıt cihazlarının pil ömrünün uzatılması yönündeki çağrıları desteklerken, zaman içinde Malezya’nın neredeyse olanaksız koşullar altında elinden gelenin en iyisini yaptığının anlaşılacağını ümit ettiğini belirtti.

Malezya Havayolları’na ait Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan yolcu uçağı, 8 Mart’ta Güney Çin Denizi üzerinde kaybolmuştu. Uçakta 239 kişi bulunuyordu.

Hint Okyanusu üzerinde yapılan geniş çaplı uluslararası arama çalışmalarına rağmen uçağın izine rastlanamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler