Mahkeme önünde kendini havaya uçurdu!

Ülke sarsıldı...

Mahkeme önünde kendini havaya uçurdu!
Pakistan'da adliye önünde patlama meydana geldi.

Pakistan'da hukukçuları hedef alan saldırılara bir yenisi eklendi. Ülkenin kuzeybatısındaki Mardan'da bir intihar saldırganı adliye binası önünde önce kalabalığın önüne el bombası attı. Saldırgan, ardından üstündeki patlayıcıları infilak ettirerek adliye önünün cehenneme dönmesine yol açtı.
Kurtarma şefi Haris Habib, Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırı bölgesinden çıkardıkları 12 ceset arasında avukatlar, polisler ve sivillerin bulunduğunu söyledi. Habib'in verdiği bilgiye göre, yaralı 52 insan arasında da avukatlar, polisler ve siviller var.

Yetkililer, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu bildiriyor.

Ülkede Ağustos ayı başında da avukatları hedef alan bir saldırı gerçekleşmiş ve hastane önünde patlayan bomba en az 70 insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Silahlı saldırıya uğrayan avukatın getirildiği acil servis önünde toplanan meslektaşlarını ve gazetecileri hedef alan saldırgan, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmişti. Saldırıyı terör örgütü Pakistan Taliban'ı üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler