Mafya Hesaplaşmasında 6 Ölü

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Duisburg kentinde dün, İtalyan mafyasıyla bağlantıları olduğu ileri sürülen 6 İtalyan, kimliği belirsiz kişiler tarafından başlarına kurşun sıkılarak öldürüldü.Duisburg polisi kentin ana tren garındaki "Da Bruno"

Mafya Hesaplaşmasında 6 Ölü

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Duisburg kentinde dün, İtalyan mafyasıyla bağlantıları olduğu ileri sürülen 6 İtalyan, kimliği belirsiz kişiler tarafından başlarına kurşun sıkılarak öldürüldü.

Duisburg polisi kentin ana tren garındaki "Da Bruno" isimli bir İtalyan restoranının önünde dün sabaha karşı yerel saatle 2'de, (TSİ 03.00) park edilmiş iki araç içinde 5 cesedin bulunduğunu ve ağır yaralı halde olan altıncı kişinin de hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybettiğini belirtti. Polis, yaşları 16 ile 39 arasında değişen İtalyanların başlarından kurşunlanarak öldürüldüğünü kaydetti.

Görgü tanıkları, peş peşe silah seslerinin duyulmasının ardından iki kişinin tren garının aksi istikametine doğru koşarak bir otomobile bindiklerini ve büyük bir hızla olay yerinden uzaklaştıklarını söylediler.

İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato öldürülen kişilerin mafyanın doğduğu yer olarak bilinen ve ünlü mafya örgütü "N'Drangheta"nın etkin olduğu Sicilya'nın kuzeydoğusundaki Calabria bölgesinden olduğunu açıkladı.

Amato, olayın bir mafya hesaplaşması olduğuna dair kesin bir kanıt bulunmadığını ancak öldürülen kişilerden birinin yakın zamanda İtalya'da bir mafya cinayetine karışmış olabileceğini belirterek, "Cinayetin ardından Calabria'da büyük bir kan davasının başlamasından endişe ettiklerini" söyledi.

İtalyan polisi Calabria mafyasının Almanya'da ciddi bir faaliyet içinde olduğunun bilindiğini, ancak dün işlenen cinayetlerin "yabancı bir ülkede işlenen bu denli büyük çaplı ilk cinayetlyer" olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya