Londra saldırısını DEAŞ üstlendi!

Londra'da dün yaşanan terör saldırısını DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Londra saldırısını DEAŞ üstlendi!

İngiltere'nin başkenti Londra'da dün parlamento binası önünde düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı. Saldırganın İngiltere doğumlu olduğu açıklanırken, olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz Parlamentosu "Big Bang" önünde dün terör saldırısı yapıldı. Otomobiliyle köprü üzerindeki yayaları ezdikten sonra bir polisi bıçakla öldüren saldırgan etkisiz hale getirilmişti. 

İngiliz polisi saldırıda kullanılan otomobilin Birmingham kentinde kiralandığını ortaya çıkardı.

Birmingham'da gece yarısı 6 noktaya operasyon düzenlendi ve 7 kişi gözaltına alındı. Saldırganın İngiliz polisi tarafından daha önce sorgulandığı belirtildi. İngiliz polisi saldırganın kimliğiyle ilgili detaylı bilgi ise vermiyor. 


İNGİLİZ POLİSİ: SALDIRGAN TEK BAŞINA HAREKET ETTİ 

İngiliz polisi saldırganının tek başına hareket ettiği ve uluslararası terörizmden etkilenerek saldırıyı gerçekleştirdiği tahmininde bulundu. 


MAY'DEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Theresa May Avam Kamarası'nda konuştu. May saldırganın İngiltere doğumlu ve sabıkalı olduğunu açıkladı. May saldırganın radikal düşünceleri nedeniyle daha önce İngiliz istihbaratı MI5 tarafından sorgulandığını da ekledi. May saldırıda biri polis üç kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Kurbanlara başsağlığı dileyen May yaralı iki polisin de durumunun ağır olduğunu belirtti.

Başbakan May yaralılar arasında 12 İngiliz, üç Fransız, iki Romen, dört Güney Koreli, bir Alman, bir Çinli, bir İrlandalı, bir İtalyan ve iki Yunan'ın bulunduğunu söyledi.
Saldırıyı dünyanın her köşesindeki özgür insanlara yapılmış olarak gördüklerini dile getiren Başbakan Theresa May, "Demokrasinin zayıflaması hedeflendi ancak parlamento görevine devam ediyor" dedi.

Öte yandan, bu kanlı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.








 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler