Linç edilirlerdi!

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’daki en büyük katedralde rengarenk kostümler giyip, maske takarak şarkı söyleyerek eylem yapan Rus punk müzik grubu Pussy Riot’un, İsrail veya Kafkasya’da kutsal sayılan mekanlarda bu eylemi yapmış olsalardı l

Linç edilirlerdi!

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’daki en büyük katedralde rengarenk kostümler giyip, maske takarak şarkı söyleyerek eylem yapan Rus punk müzik grubu Pussy Riot’un, İsrail veya Kafkasya’da kutsal sayılan mekanlarda bu eylemi yapmış olsalardı linç edileceklerini söyledi.

 

Olimpiyatları izlemek için Londra’da bulunan Putin, Moskova’daki Kurtarıcı İsa Katedrali’nde gösteri yaptıktan sonra tutuklanan ve yargılanmaya başlanan punk müzik grubu Pussy Riot ile ilgili görüşlerini belirtti. Rus haber ajansı Ria Novosti’nin verdiği habere göre, Putin gazetecilerin bir sorusu üzerine Pussy Riot müzik grubu üyesi üç bayanın o kadar katı bir şekilde yargılanmaması gerektiğini belirtti. Putin, bunun İsrail veya Kafkasya’da kutsal sayılan yerlerde yapılmış olsaydı durumun çok farklı olacağının altını çizerken, "Orada bu insanlar linç edilebilirdi. Ancak, biz onları hemen gözaltına dahi almadık" dedi.

 

Sadece din adamlarının yaklaşabildiği sunağın yanı başında, küfür ve argo ifadeler içeren şarkı söyleyen müzik grubu, Rus Ortodoks Kilisesi’nden büyük tepki almış ve bu eylemin inananlarla dalga geçildiği ve bunun dine hakaret olduğu açıklaması yapılmıştı.

 

Suçlu bulunmaları halinde 7 yıla kadar ceza alacakları belirtilen grup üyeleri ile ilgili Başbakan Dimitri Medvedev de ortada bir suç olup olmadığına mahkemenin karar vermesi gerektiğini, ancak meselenin ahlaki boyutları olduğunu söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya