Libya'dan sürpriz bir haber var!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'da kargaşanın en çok yaşandığı Bingazi ve Trablus'ta tahliye bekleyen Türk vatandaşının kalmadığını duyurdu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şu ana kadar Libya'dan toplam 17 bin 157 Tük vatandaşı getirildiğini açık

Libya'dan sürpriz bir haber var!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'da kargaşanın en çok yaşandığı Bingazi ve Trablus'ta tahliye bekleyen Türk vatandaşının kalmadığını duyurdu

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şu ana kadar Libya'dan toplam 17 bin 157 Tük vatandaşı getirildiğini açıkladı. Davutoğlu, "Trablus ve Bingazi havaalanında tahliye bekleyen Türk kalmadı" dedi.

 

Trablus ve Bingazi havaalanında tahliye edilecek Türk vatandaşı kalmadığını belirterek, 577'si yabancı olmak üzere 17.734 kişinin Libya'dan tahliye edildiğini açıkladı.

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi toplantısına katılmak üzere Cenevre'ye gidişi öncesinde Esenboğa havaalanında basın toplantısı düzenledi.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, saat 02.00 itibariyle Türkiye'ye tahliye edilenlerin sayısının 17.734 olduğunu ve bunun 577'sinin yabancı, diğerlerinin Türk olduğunu kaydetti.

 

Tahliye sırasında çok başarılı koordinasyon sağlandığını söyleyen Davutoğlu, Trablus havaalanında ve Bingazi limanında tahliye için bekleyen vatandaş bulunmadığını bildirdi.

 

Bakan Davutoğlu, bundan sonra ikinci aşamaya geçmenin hazırlıkları içinde olduklarını, bunun da Libya halkına gıda yardımının sağlanması olduğunu belirterek, bu konudaki temasların sürdüğünü, Türkiye'nin hazırlıklarının tamam olduğunu ve talep edilmesi halinde yardımı hemen harekete geçirecek şekilde hazır tuttuklarını söyledi.

 

Davutoğlu, büyük bir gıda ihtiyacına gerek kalmamasını temenni ederek, ancak ihtiyaç duyulması halinde Libya halkının Türkiye'nin bütün imkanlarını kendileri için seferber ettiğinden emin olabileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya