LGBT üyeleri New York’ta da sokaktaydı!

ABD’de Yüksek Mahkeme’nin ülkenin tüm eyaletlerinde eşcinsel evliliğe izin vermesinin ardından LGBT üyeleri dün New York’ta yürüyüş yaptı.ABD’de Yüksek Mahkeme Cuma günü eş cinsel evliliklerin bir hak olduğu yönünde karar vermişti. Bu kararın ardından LGB

LGBT üyeleri New York’ta da sokaktaydı!

ABD’de Yüksek Mahkeme’nin ülkenin tüm eyaletlerinde eşcinsel evliliğe izin vermesinin ardından LGBT üyeleri dün New York’ta yürüyüş yaptı.

ABD’de Yüksek Mahkeme Cuma günü eş cinsel evliliklerin bir hak olduğu yönünde karar vermişti. Bu kararın ardından LGBT üyeleri, ülkenin New York kentinde binlerce kişinin katılımı ile yürüdü. Bankalar, hükümet, belediye başkanı, senatörler, kilise, üniversiteler ve bir çok kurum ile kuruluşun da destek verdiği yürüyüş, kentin sembollerinden biri olan 5. Caddede gerçekleşti. Binlerce eşcinselin yanı sıra politikacılar ve sanatçıların da katıldığı yürüyüşe dansçılar da renkli kostümleri ile katıldı. LGBT üyelerinin bu yürüyüşü de, bazı dini gruplar tarafından protesto edildi.

0cd3042b-6ba3-4572-9fd6-6146d5110f48.jpg

ABD’de Yüksek Mahkeme Cuma günü ülkedeki tüm eyaletlerde eşcinsel evliliğin geçerli olmasına karar vermişti. Karardan önce 37 eyalette serbest olan eşcinsel evliliği, kararın ardından 50 eyalette geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler