Lal Mescit Yeniden Açıldı

Pakistan'da yaklaşık iki hafta süren çatışmalara sahne olan ve yüzden fazla kişinin öldüğü Lal Mescit'in açılışında, yüzlerce öğrenci hükümetin atadığı yeni imamı protesto etti.Yeni atanan imamın camiye girişini engelledikleri kaydedilen öğrencilerin, şu

Lal Mescit Yeniden Açıldı

Pakistan'da yaklaşık iki hafta süren çatışmalara sahne olan ve yüzden fazla kişinin öldüğü Lal Mescit'in açılışında, yüzlerce öğrenci hükümetin atadığı yeni imamı protesto etti.

Yeni atanan imamın camiye girişini engelledikleri kaydedilen öğrencilerin, şu anda tutuklu bulunan caminin Taliban yanlısı eski imamı Abdülaziz'in yeniden görevine dönmesini ve cuma namazını kıldırmasını talep ettikleri ifade edildi.
Öğrencilerin Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhine sloganlar attığı ve istifa etmesini istediği belirtiliyor.

Pakistan yönetimi, Lal Mescit külliyesinde bulunan ve militanlar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda zarar gören 4 katlı medreseyi yıkmıştı. Külliyede bulunan cami onarıldıktan sonra ibadete açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler