Kupada Son Afrikalı CEZAYİR

Cumartesi gecesi son dakika golüyle Sudan'da ekstra play-off maçı hakkı kazanan El Saka ve Ahmed Hassanlı Mısır, rüyayı gerçekleştiremedi, 2010 Dünya Kupası biletini Afrika Kıtası'nda alan son takım Cezayir oldu Stat: Al Merreikh Stadı Hakem: Eddy Maillet

Kupada Son Afrikalı CEZAYİR

Cumartesi gecesi son dakika golüyle Sudan'da ekstra play-off maçı hakkı kazanan El Saka ve Ahmed Hassanlı Mısır, rüyayı gerçekleştiremedi, 2010

Dünya Kupası biletini Afrika Kıtası'nda alan son takım Cezayir oldu

Stat: Al Merreikh Stadı

Hakem: Eddy Maillet (SEY)

Cezayir: Chaouchi, Belhadj, Halliche, Yahia (Dk. 66 Zaoui), Yebda, Ziani, Saifi (Dk. 85 Laifaoui), Meghni (Dk. 58 Matmour), Mansouri, Ghezzal

Teknik direktör: Rabah Saadane (CEZ)

Mısır: El Hadary, Al Muhamadi, El Saka (Dk. 75 Malek), Said, Fathi (Dk. 46 Hosni), Amr Zaki (Dk. 46 Zidan), Meteab, Gomma, Moawad, Ahmed Hassan, Aboutrika

Teknik direktör: Hassan Shehata (MIS)

Cumartesi gecesi Mısır'ın 2-0'lık galibiyeti ile sonuçlanan maçın ardından 2010 Dünya Kupası Afrika Elemeleri 3. Tur C Grubu'nu 6 maçta topladıkları 13 puan, genel ve birbirlerine karşı eşit ikili averajla tamamladıkları için Sudan'da bir play-off maçı oynamasına karar verilen Mısır ve Cezayir arasındaki karşılaşma nefesleri kesti.

Eskişehirsporlu El Saka'nın ilk 11'de başladığı, ülkemizde Gençlerbirliği ve Beşiktaş formalarıyla ün yapan Ahmed Hassan'ın kaptanlığını yaptığı Mısır, 4 gün önce eleme grubunda rakibine karşı 2-0 kazanarak eşleşmeyi play-off maçına zorlamış ve psikolojik avantajı lehlerine çevirmişti ancak işler bekledikleri gibi gitmedi.

40. dakikada kaptan Ahmed Hassan'ın gereksiz yere rakibine faul yapmasıyla kazanılan serbest vuruşta, Wolfsburglu Karim Ziani tarafıdan ceza sahasına ortalanan topta savunmadan gol aramak için ileri çıkan Yahia uzak direkte muhteşem bir vole vurdu ve direkten ağlara giden top Cezayir'e bu önemli maçta 1-0 üstünlüğü getirdi.

İlk yarı, bu golle, statü gereği ev sahibi olan Cezayir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

2. yarıya Mısır milli oyuncumuz Nuri Şahin'in takımı Borussia Dortmund'da forma giyen Mohammed Zidan'ı oyuna sürdü ancak skor üstünlüğünü korumak için daha defansif bir oyun anlayışına bürünen Cezayir savunmasını tüm çabalarına rağmen aşıp beraberlik golünü bulmayı başaramadı. Beraberlik için yakaladığı en uygun fırsatı ikinci yarının ortalarına doğru santrfor Motaeb ile değerlendiremeyen Mısır, Cezayir'in iyi gününde olan kalecisi Chaouchi'ye takıldı.

Yakaladığı skor avantajını 2. 45 dakikada da korumayı başaran Cezayir ise grup maçlarında beceremediğini play-off'ta gerçekleştirdi ve 2010 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya