Kraliçeden Türk sanatçıya mektup

 İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, Londra’da yaşayan Türk sanat müziği sanatçısı Suat Sancar’ın kendisine gönderdiği albümüne karşılık sanatçıya teşekkür mektubu yolladı. Kraliçe 2. Elizabeth’in tahta çıkışının 60’ıncı yılı dolayısıyla kutlama mektubuy

Kraliçeden Türk sanatçıya mektup

 

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth, Londra’da yaşayan Türk sanat müziği sanatçısı Suat Sancar’ın kendisine gönderdiği albümüne karşılık sanatçıya teşekkür mektubu yolladı.

 

Kraliçe 2. Elizabeth’in tahta çıkışının 60’ıncı yılı dolayısıyla kutlama mektubuyla birlikte kendi bestelerinden oluşan albümünü postalayan Sancar’a bir hafta sonra Kraliçe’den yanıt geldi. Kraliçe’nin ağzından nedimesi tarafından kaleme alınan mektupta, hediyenin kendilerini çok duygulandırdığı ve sanatçıya teşekkürlerini ilettiği ifadeleri yer aldı. Kraliçenin tahta çıkışının 60’ıncı yıldönümünü kutlamak ve Türk müziğini Kraliçe’nin tanımasını sağlamak amacıyla böyle bir mektup gönderdiğini söyleyen Sancar, kendi bestelerinden oluşan son albümüyle birlikte, mektuba, Türkçe şarkılarının İngilizce tercümelerini de eklediğini aktardı.

 

KRALİÇEDEN MEKTUP VAR

Üzerinde Buckingham Sarayı’nın mührü ve kraliçenin nedimesinin orjinal imzası bulunan mektubun kraliyetin özel postacısı tarafından eline ulaştırıldığını söyleyen Sancar, bunun 25 yıllık kariyerindeki en gurur verici olay ve Türk müziği için de güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Sancar şöyle dedi:

 

"Kraliçe’nin mektubu aldıklarından dolayı çok memnun olduklarını, çok keyifli dakikalar geçirdiklerini ve çok duygulandıklarını ifade ederek teşekkürlerini iletmişler. Bu, 25 yıllık sanat hayatımda aldığım en büyük gurur ve onurdur. Türk müziğimiz açısından da önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum." 

 

Bu mektuba cevaben bir ikinci mektup daha yazdığını söyleyen Sancar, Kraliçe’nin eğer arzu ederlerse kendilerine Türk sanat müziğinin önemli eselerini içeren bir dinleti sunabileceğini de yazdığını belirtti. Sancar, Kraliçe’den gelen mektubu ilk olarak Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok ile de paylaştığını ve bununla ilgili Kültür ve Avrupa Bakanlığı ile görüşme talep ettiğini belirtip önümüzdeki günlerde konuyu yetkili mercilere de iletmek istediğini aktardı.

 

SUAT SANCAR KİMDİR?

2004 yılında Londra’ya yerleşen sanatçı Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Zeki Müren’in sözlerini yazdığı son eseri Elveda’yı besteleyerek eserin telif haklarını Türk Eğitim ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Sancar, 2006 yılında Britanya Müzesi’nde dünya barışı için solo konser verdi. 2007 yılında İngiltere’nin ünlü caz müzisyenleriyle Türk müziğini buluşturan sanatçı, 2008 ve 2009 yıllarında Oxford’da düzenlenen Müslüman Devletler Müzik Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti.

 

Türk müziğinin İngiltere ve yurtdışında tanıtılmasında büyük katkıları olan Sancar, halen müzik çalışmalarına Londra’da devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya