'Kosova tam bağımsız

 Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Kosova 'nın ''tam bağımsızlığının kesinleştiğini'' açıkladı. Ülkede 4,5 yıldan bu yana görev yapan Uluslararası Yönlendirme Grubu'nun (ISG) Viyana'da yapacağı son bir toplantıyla bun

'Kosova tam bağımsız

 

Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Kosova 'nın ''tam bağımsızlığının kesinleştiğini'' açıkladı.

 

Ülkede 4,5 yıldan bu yana görev yapan Uluslararası Yönlendirme Grubu'nun (ISG) Viyana'da yapacağı son bir toplantıyla bunu resmen ilan edeceğini belirten Spindelegger, ''Kosova'da görev yapan ISG bürosunun da misyonunu tamamladığı için kapatılacağını'' kaydetti.

 

ABD, Türkiye ve bazı AB ülkelerinin üyesi olduğu ISG, Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nın daveti üzerine son toplantısını pazartesi günü Viyana'da gerçekleştirecek.

 

Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile ülkedeki Uluslararası Sivil temsilci Pieter Feith'in de katılacağı toplantının ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

 

Kosova'nın tam bağımsızlığının ilan edilmesi ve ülkedeki ISG'nin görevinin sona ermesinin ardından Kosova'daki gelişmelerin Finlandiya eski cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari'nin 2007 yılında hazırladığı plan çerçevesinde devam edeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya