Kosova ile Türkiye arasında ‘Serbest ticaret anlaşması’ imzalanacak

Kosova Kamu Yönetimi Devlet Bakanı Mahir Yağcılar, ülkesi ile Türkiye arasında ‘Serbest ticaret anlaşması' imzalanacağını belirterek, bu anlaşmanın ilişkileri daha da geliştireceğini söyledi.Kosova Kamu Yönetimi Devlet Bakanı Mahir Yağcılar beraberindeki

Kosova ile Türkiye arasında ‘Serbest ticaret anlaşması’ imzalanacak

Kosova Kamu Yönetimi Devlet Bakanı Mahir Yağcılar, ülkesi ile Türkiye arasında ‘Serbest ticaret anlaşması' imzalanacağını belirterek, bu anlaşmanın ilişkileri daha da geliştireceğini söyledi.

Kosova Kamu Yönetimi Devlet Bakanı Mahir Yağcılar beraberindeki heyet ile Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Mudanya Belediyesi'nin davetlisi olarak Bursa'da bulunan Mahir Yağcılar, Kosova'nın her zaman Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olduğunun altını çizerek, "Önümüzdeki günlerde iki devlet arasında önemli bir anlaşma gerçekleşecek. Serbest ticaret anlaşması, bu daha da dostlukları geliştirecektir. Umarım bizler için bir fırsat olur. Bilhassa Bursalı işadamlarını Kosova'ya yatırıma bekliyoruz." şeklinde konuştu. Kosovalı Bakan Mahir Yağcılar, Bursa'da da çok sayıda Kosovalı bulunduğunun altını çizerek, onları da ziyaret ederek Kosova'nın kalkınması ve demokratikleşme sürecine katkılarını görüşeceklerini söyledi.

"TARİH BİZİ BALKANLAR'A YAKLAŞTIRIYOR"

Türkiye'nin Balkanlarla ilişkilerinin önemli olduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden biri olarak gelişmesi için her türlü desteği verdiğini anlattı.

Türkiye'nin Balkanlar ve Kosova ile tarihi bağları olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu, "Biz Balkanlara ilgisiz kalamayız, tarih buna bizi mecbur ediyor. Hem ülke olarak, hem şehir olarak Balkanlarla yakın ilişkimiz devam edecek inşallah." dedi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Karaloğlu, Bakan Yağcılar'a İznik çinisi hediye ederken, Yağcılar ise kendisine Kosova'da bulunan Sinan Paşa Camii'nin bakır levhaya işlenmiş tablosunu hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya