Koskoca uçak kayboldu

İsveç Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi sözcüsü Peter Lindquist, İsveç'in kuzeyindeki dağlık alanda kaybolan C-130 nakliye uçağını bulmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.Lindquist, bölgede etkili olan tipi ve sisin arama kurtarma çalışmaları

Koskoca uçak kayboldu
İsveç Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi sözcüsü Peter Lindquist, İsveç'in kuzeyindeki dağlık alanda kaybolan C-130 nakliye uçağını bulmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Lindquist, bölgede etkili olan tipi ve sisin arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Biri kadın 5 kişinin bulunduğu uçak, 14 NATO üyesi ülkeden 16 bin askeri görevlinin katıldığı "Cold Response" tatbikatı kapsamında personel almak için Norveç'in kuzeyindeki Evenes kentinden İsveç'in Kiruna kentine gidiyordu.

Norveç ordusu tarafından yapılan açıklamada, Kiruna'nın 80-90 kilometre batısında uçak ile irtibatın kesildiği belirtilmişti.

Uçağın, İsveç'in en yüksek dağı olan Kebnekaise yakınlarında kötü hava koşulları yüzünden düştüğü sanılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya