Korumalar Kaburga Kırdı

BM Genel Kurulu çalışmaları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları ile BM'nin korumaları arasında yaşanan arbede New York Times gazetesinde haber oldu. Kavganın dört kat aşağıdan duyulduğunu, bir BM güvenlik görevlisinin kaburga kemiğinin k

Korumalar Kaburga Kırdı

BM Genel Kurulu çalışmaları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları ile BM'nin korumaları arasında yaşanan arbede New York Times gazetesinde haber oldu.

Kavganın dört kat aşağıdan duyulduğunu, bir BM güvenlik görevlisinin kaburga kemiğinin kırıldığını, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un özür dilemek üzere Türk Temsilciliğine koştuğunu belirten gazete, "Ancak eldiven yere atılmıştı bir kere ve Erdoğan, beraberinkilerle nereye giderse gitsin ufak tefek itiş kakışlar yaşandı (Zaten daha önce de Başbakan'a eşlik edenlerin kullandığı siyah limuzinlerinin sayısı konusunda bir miktar dırdır olduğu söyleniyor)" da diye yazdı.

Nyt, "BM'deki İtişme, Türklere Özür ile Sona Erdi" başlığını taşıyan haberinde "Canlanan Türkiye, izlenmesi gereken bir Ortadoğu öyküsü haline geldi ve yolunda durmanın ne kadar tehlikeli olabileceği, dünya liderliğinin bir araya geldiği yıllık Genel Kurulu sırasında talihsiz birkaç BM güvenlik görevlileri için aşikar oldu" ifadelerini kullandı. Haberde olay şöyle anlatıldı:

"Diplomatlar ve BM yetkililerine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü Genel Kurul salonuna yanlış girişten geçmek isterken sanki bir BM güvenlik görevlisi tarafından itildi. Bunu izleyen arbede, bir güvenlik görevlisinin hastaneye gönderilmesine, Genel Sekreter Ban Ki-Moon'un özür dilemek üzere Türk Temsilciliğine koşmasına neden oldu."

-"KAVGA DÖRT KAT AŞAĞIDAN DUYULDU"-

Nyt, Ban Ki-Moon'ın defalarca ilan ettiği "şeffaflık"a karşı olayın detaylarının bulanık olmayı sürdürdüğünü, Türklerin de resmi bir açıklama yapmadığını ancak diplomatlardan ve tartışmaya tanık bir BM yetkilisinden bazı ayrıntılı bilgilerin alındığını belirtti.

Bu bilgilere göre, Erdoğan'ın, dördüncü katta Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile baş başa bir görüşme yaptığı sırasında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas'ın Genel Kurul'da konuştuğunu öğrenip acele salona girmek istediğini kaydeden gazete, ancak dördüncü katın "ziyaretçiler"e ayrıldığını, salona erişimin bulunmadığını belirterek şunları yazdı:

"Bu yüzden BM güvenlik görevlisi, Türk liderinin geçmesini önlemek istedi. Çoğu anlatımlara göre, Sayın Erdoğan, geçmek amacıyla hızla ilerlemeye devam etmesi üzerine görevli onu itti ve o zaman dört kat aşağıdan duyulan kavga çıktı.

Bir BM güvenlik görevlisi, kaburga kemiğindeki bir yara ile hastaneye görüldü ve yerde kan lekeleri söylentileri de vardı ancak bunlar doğrulatılamadı.

Nihayet, üst düzey BM yetkilileri, durumu yatıştırmak için olay yerine koşarken, Sayın Erdoğan, asıl girişe yönlendirildi."

-"SİYAH LİMUZİN DIRDIRI"-

Bunun ardından Nyt, "Ancak eldiven yere atılmıştı bir kere ve Erdoğan beraberinkilerle nereye giderse gitsin ufak tefek itiş kakışlar yaşandı (Zaten daha önce de Başbakan'a eşlik edenlerin kullandığı siyah limuzinlerinin sayısı konusunda bir miktar dırdır olduğu söyleniyor" dedi.

-"Türkler GÜÇLERİNİ HİSSETTİRDİ"-

Gazete, haberinin son bölümünde ise, "Sayın Erdoğan bir özür talep etti. Sayın Ban, özür dilemek üzere temsilciliğine koştu ve yarım düzine kadar güvenlik elemanının görevinden uzaklaştığı belirtildi" diye yazdıktan sonra "Batılı bir diplomatı dediği gibi belli olan ise, Türklerin harfiyen, güçlerini hissettirdiğidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler