Korsanlar bir gemi daha kaçırdı

Fransız petrol şirketi Total, korsanların, Batı Afrika'daki Kamerun açıklarında anlaşmalı olduğu bir petrol tankerinin mürettebatını rehin aldığını bildirdi. Total sözcüsü Paul Florin, sayıları henüz belli olmayan korsanların dün gece gemiye bindiğini ve

Korsanlar bir gemi daha kaçırdı
Fransız petrol şirketi Total, korsanların, Batı Afrika'daki Kamerun açıklarında anlaşmalı olduğu bir petrol tankerinin mürettebatını rehin aldığını bildirdi.

Total sözcüsü Paul Florin, sayıları henüz belli olmayan korsanların dün gece gemiye bindiğini ve aralarında 7 Fransız vatandaşının bulunduğu mürettebattan 10 kişiyi rehin aldığını söyledi.

Fransız denizcilik hizmetleri şirketi Bourbon, saldırıya uğrayan tankerin kendilerine ait olduğunu bildirdi.

Bourbon sözcüsü Stephanie Elbaz da, silahlı korsanların 3 hız teknesiyle Bourbon Sagitta adlı gemiye geldiğini söyledi. Sözcü, rehin alınan mürettebattın diğer elemanlarının da 2 Kamerunlu ve bir Tunuslu olduğunu kaydetti.

Gemi mürettebatından 5'inin gemide kaldığını ve güvende olduğunu söyleyen sözcü, rehineler ya da gemideki mürettebat arasında yaralanan bulunmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya