Koronavirüs mutasyona uğradı! Ülke alarmda

İngiltere'de koronavirüs mutasyona uğrayarak daha bulaşıcı hale geldi. Ülke alarma geçerken Hollanda uçuşlarını durdurdu. DSÖ İngiltere ile yakın temas halinde olduklarını açıkladı.

Koronavirüs mutasyona uğradı! Ülke alarmda

İngiltere'de koronavirüsün yüzde 70 oranında daha bulaşıcı olacak şekilde mutasyona uğraması Avrupa'da yeni bir alarm durumuna yol açtı. Hollanda hükümeti, mutasyona uğramış koronavirüsle enfekte bir vakanın tespit edilmesi sonrasında İngiltere'den uçuşları askıya alırken, Dünya Sağlık Örgütü ise alarm durumuna geçti.

İngiltere'nin güneyinde koronavirüsün daha hızlı yayılacak şekilde mutasyona uğradığının tespit edilmesi sonrasında Avrupa'da yeni bir alarm hali var. Hollanda, İngiltere'den ülkeye gelecek uçuşları bugünden itibaren askıya alıyor.

SEYAHAT UYARISI DA YAPILDI

Hollanda'dan yapılan açıklamada, ülkede aralık başında koronavirüse yakalanan bir kişiden alınan örnekte, İngiltere'de görülen mutasyonun aynısının tespit edildiği belirtildi. Buna göre, söz konusu mutasyonun Hollanda'da da yayılmaması adına İngiltere'den ülkeye yapılan uçuşlar şu an için 1 Ocak gününe dek askıya alındı. Hollanda hükümeti vatandaşlarına, zorunlu haller dışında İngiltere'ye seyahat etmemeleri için de uyarıda bulundu.

BAŞBAKAN JOHNSON: YÜZDE 70 DAHA HIZLI YAYILIYOR

İngiltere hükümeti geçtiğimiz hafta, başkent Londra dahil ülkenin güney kentlerinde koronavirüsün daha önceki aylara kıyasla daha hızlı yayıldığını duyurmuştu. Bu durumun, VUI-202012/01 adı verilen bir mutasyondan kaynaklanıyor olabileceği belirtilmişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da dün yaptığı açıklamada, mutasyona uğramış varyantın eskiye göre yüzde 70'e varan oranlarda daha bulaşıcı olabileceğini söyledi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ: YAKIN TEMAS HALİNDEYİZ

Dünya Sağlık Örgütü ise yeni varyant konusunda İngiliz yetkililerle yakın temas halinde olduklarını duyurdu. Bu haberin ardından, İngiltere'de Londra dahil birçok güney kentindeki kısıtlamalar sıkılaştırılmış durumda. Ülkede bir yandan da aşılama süreci devam ediyor.

BELÇİKA İNGİLTERE'YE UÇUŞLARI DURDURDU

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, İngiltere'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı yeni bir türünün ortaya çıktığının açıklanmasının ardından bu ülkeyle hava ve demir yolu ulaşımını en az 24 saat durduracaklarını bildirdi.

De Croo, televizyon programında yaptığı açıklamasında, İngiltere'den uçak veya trenle Belçika'ya gelecek kişilere sınırların gece yarısından itibaren geçici olarak kapatılacağını söyledi.

İngiltere'nin güneyinde görülen ve daha çabuk bulaştığı belirtilen yeni bir virüs hakkında bilimsel istişarelerde bulunmak amacıyla bu kararı aldıklarını ifade eden De Croo, 24 saatlik sürenin uzatılabileceğini kaydetti.

De Croo, "Mutasyonla veya yeni virüs türünün Avrupa ana karasına ulaşıp ulaşmadığıyla ilgili cevapsız birçok soru var." dedi.

İTALYA DA İNGİLTERE'YE UÇUŞLARI DURDURDU

İtalya Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, İtalya'dan İngiltere'ye, İngiltere'den İtalya'ya uçuşların geçici bir süre durdurulduğunu açıkladı.

Avusturya'nın resmi haber ajansı APA, İngiltere'den uçuşların durdurulacağını aktardı, ancak yasağın zamanlamasıyla ilgili bir detay verilmedi.

ALMANYA DA UÇUŞLARI DURDURABİLİR

Almanya'nın önde gelen medya kuruluşlarından biri olan Der Spiegel'de hükümetin İngiltere'ye uçuşları durdurmayı düşündüğünü aktardı. Almanya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İngiltere'deki durumun yakından izlendiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya