Konuşurken silah patladı

 Kanada'nın Fransızca konuşulan Quebec bölgesinde, eyalet seçimlerini kazanarak yeni Quebec Başbakanı olan Pauline Marois'nın konuşma yaptığı sırada ateş açıldığı, bir kişinin öldüğü bildirildi.Polis, dün yapılan eyalet seçiminin galibi ayrılıkçı "Quebeco

Konuşurken silah patladı

 

Kanada'nın Fransızca konuşulan Quebec bölgesinde, eyalet seçimlerini kazanarak yeni Quebec Başbakanı olan Pauline Marois'nın konuşma yaptığı sırada ateş açıldığı, bir kişinin öldüğü bildirildi.

Polis, dün yapılan eyalet seçiminin galibi ayrılıkçı "Quebecois Partisi"nin (PQ) lideri Marois'nın Montreal kentindeki bir konser salonunda yaptığı zafer konuşma sırasında bir saldırganın açtığı ateşte bir kişinin öldüğünü, yaralanan bir kişinin durumunun kritik olduğunu belirtti.

Saldırganın konser salonunu ateşe vermeye çalıştığı da açıklandı.

Gözaltına alınan 50 yaşındaki şüphelinin Marois'i hedef alıp almadığı henüz bilinmiyor.

Şüphelinin saldırı sırasında İngiliz aksanıyla "İngilizler uyanıyor" diye bağırdığı da bildirildi.

Yara almayan Marois'in saldırıdan sonra tekrar kürsüye geldiği ve kendisini dinleyenleri sakinleştirerek konuşmasını tamamladığı belirtildi.

Dokuz yıl aradan sonra Quebec'in Kanada'dan bağımsızlığından yana olan bir lider iktidara geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya