Komşuda Yangınlar Sönüyor

Yunan basını, şu ana kadar 64 kişinin yaşamını yitirdiği yangınlarda halen 10 kişinin kayıp olduğunu duyurdu.Mora'daki yangınların, şiddetini yitiren rüzgarların da yardımıyla kısmen kontrol altına alındığını, Eğriboz'da 3 büyük cephede devam eden yangınl

Komşuda Yangınlar Sönüyor

Yunan basını, şu ana kadar 64 kişinin yaşamını yitirdiği yangınlarda halen 10 kişinin kayıp olduğunu duyurdu
.
Mora'daki yangınların, şiddetini yitiren rüzgarların da yardımıyla kısmen kontrol altına alındığını, Eğriboz'da 3 büyük cephede devam eden yangınlardan 2'sinin söndürüldüğünü kaydeden basın, alevlerin yerleşim birimlerini tehdit etmediğini de belirtti.

Rodos ile Girit adalarında da yangınlar çıktığı belirtilen haberlerde, bu bölgelerde söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü duyuruldu.
Bu arada, kundaklama suçlamasıyla toplam 13 kişinin tutuklandığı açıklandı.

MORA YARIMADASINDA 510 EV YANDI

Yunanistan hükümet sözcüsü Thodoris Rusopulos, ülkede birçok noktada aynı anda çıkan orman yangınlarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü, Mora yarımadasının İlias ilinde çıkan orman yangınlarında 510 evin tamamen yandığını söyledi.

HÜKÜMET PROTESTO EDİLDİ

Bu arada orman yangınlarında bazı köylerin haritadan silinmesini ve ''hükümetin koordinasyon yetersizliğini'' protesto eden beş bini aşkın gösterici başkent Atina'nın Sintagma meydanında gösteri yaptı.
Siyahlar içindeki suskun kalabalık, ''devlet makamlarının daha etkin çalışmasını'' istedi.

TÜRKLERDEN YARDIM KAMPANYASI

Öte yandan Batı Trakya Türkleri orman yangınlarında zarar gören felaketzedeler için yardım kampanyası başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler