Komşuda Orman Yangını 30 Ölü

Yunan basın-yayın organları, dağlık yangın alanından kaçmak isterken gerek araçlarında, gerekse evlerinde mahsur kalan çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini, bunlardan 30'unun cesedine ulaşıldığını duyurdu.İtfaiyenin girmeyi başardığı köylerde gruplar h

Komşuda Orman Yangını 30 Ölü

Yunan basın-yayın organları, dağlık yangın alanından kaçmak isterken gerek araçlarında, gerekse evlerinde mahsur kalan çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini, bunlardan 30'unun cesedine ulaşıldığını duyurdu.

İtfaiyenin girmeyi başardığı köylerde gruplar halinde yaşamını yitirmiş insanlara rastlandığını, bunların büyük bölümünü çocuk ve kadınların oluşturduğunu kaydeden basın-yayın organları, onlarca kişinin kayıp olduğunu, bu çerçevede ölü sayısının yükselmesinden büyük endişe duyulduğunu belirtti.

Yangınların hava ve karadan söndürülmesi çalışmalarının devam ettiğini, ancak yangınların hala kontrol altına alınamadığını duyuran televizyonlar, yaralanan onlarca kişinin hastanelere kaldırıldığını da kaydetti.

Televizyonlar, Yunanistan genelinde son 48 saat içinde, çoğunluğu Mora yarımadasında olmak üzere 170 orman ve çalı yangını çıktığını da belirtti. Yunan basın-yayın organları, hala kontrol altına alınamayan yangınlarda çok sayıda kişinin yaralandığını, onlarca kişinin de kayıp olduğunu duyurdu. Bölgede bulunan Minthi köyünde mahsur kalan 100 kişinin kurtarılmayı beklediği ancak, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşmakta zorluk çektikleri de gelen haberler arasında. Yunan televizyonlar, itfaiye ekiplerinin birçok noktada çıkan orman yangınlarını kontrol altına almak için yoğun çaba harcadıklarını ancak, bölgede esen şiddetli rÜzgarlar nedeniyle sürekli yeni yangınların çıktığını duyurdular. Bu arada, yangınlar nedeniyle Yunanistan Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından İlias ile Messinias illerinde acil durum ilan edilirken, bölgede elektrik kesintisi olduğu ve telefon hatlarının çalışmadığı bildirildi.

''TARİF EDİLEMEZ TRAJEDİ YAŞIYORUZ''
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, ülkesinin orman yangınları nedeniyle tarif edilemez bir trajedi yaşadığını söyledi. Karamanlis, orman yangınları nedeniyle programını keserek gittiği Mora yarımadasında yaptığı açıklamada, ''Yunanistan'ın zor anlar yaşadığını'' belirterek, Yunan halkına yangın felaketine karşı ''birlik ve sorumluluk içerisinde mücadele'' çağrısında bulundu. Karamanlis, ''Bu saatler, hepimiz için çok zor anlar. Şu an, sorumluluk ve mücadele anıdır. Şu anda, yüzlerce kişi, itfaiyeciler, askerler, yerel yöneticiler ve vatandaşlar zor koşullar altında hayatlarını tehlikeye atarak alevlerle mücadele ediyor. Bizler buradayız ve onları destekliyoruz. Bu zor anda, tüm Yunanlılar hepimiz beraberiz. Tek can, tek vücuduz''dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya