Komşuda Kabus Sürüyor

Yunanistan'ın Mora yarımadasıyla Eğriboz (Evia) adasında 6 gündür devam eden ve şu ana kadar 64 kişinin yaşamını yitirmesine, onlarca kişinin yaralanmasına yol açan yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.Yunan basını, binlerce kişinin

Komşuda Kabus Sürüyor

Yunanistan'ın Mora yarımadasıyla Eğriboz (Evia) adasında 6 gündür devam eden ve şu ana kadar 64 kişinin yaşamını yitirmesine, onlarca kişinin yaralanmasına yol açan yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Yunan basını, binlerce kişinin evsiz kaldığı yangınlarda, yüzlerce köyün büyük hasar gördüğünü, binlerce küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğunu duyurdu.

Ülkeyi günlerdir yakmaya devam eden ve cepheleri yer yer 60 km'yi bulan yangınlarla alevlerin kontrol altına alınamamasının başlıca nedeninin ''Hükümetin koordinasyon yetersizliği olduğu'' görüşünde birleşen Yunan basını, yangınların 1 milyon dönümden fazla araziyi kül ettiğini, birçoğu haritadan silinen 110 köyünün büyük hasar gördüğünü, şu ana kadar kaydedilen maddi zararınsa 4 milyar Avroyu aştığını yazdı.

Yunan tv'leri ise bölgelerde elektrikle su kesintilerinin söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini belirtti. Köylerini saran yangından çıkış yolu bulamayan ve televizyon kanallarına bağlanarak panik halinde yardım isteyen halk danışılacak görevli bulunamadığından şikayetçi oldu.

Yunanistan'da son 24 saat içinde 56 yeni yangın çıktığı, şu anda büyük çoğunluğu Mora ile Eğriboz'da olmak üzere 23 tehlikeli yangın cephesiyle mücadele verildiği, 7 kişinin "sabotaj" gerekçesiyle gözaltına alındığı haberleri, komşudan iletilen son bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya