Komşu Kül Oluyor

Yunanistan'ın Mora yarımadasıyla Eğriboz adasında 9 gündür devam eden söndürme çalışmalarına karşın yangınların kontrol altına alınamadığı bildirildi.Yunan basın-yayın organları, büyük bölümü Mora'da olmak üzere 64 kişinin yaşamını yitirmesine ve şu ana k

Komşu Kül Oluyor

Yunanistan'ın Mora yarımadasıyla Eğriboz adasında 9 gündür devam eden söndürme çalışmalarına karşın yangınların kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, büyük bölümü Mora'da olmak üzere 64 kişinin yaşamını yitirmesine ve şu ana kadar 16 bin kişinin evsiz kalmasının yanı sıra 2,7 milyon dönüm arazinin kül olmasına yol açan yangınların, çeşitli bölgelerde yeniden alevlendiğini duyurdular.

Basın-yayın organları, rüzgarın şiddetini yitirmesinin de yardımıyla zaman zaman kısmen de olsa kontrol altına alınan yangınların, dünden bu yana etkili olan şiddetli rüzgarların ve yer yer 40 dereceyi aşan hava sıcaklıklarının da tetiklemesiyle yeniden kontrolden çıktığını kaydettiler.

Mora'da Karitena, Megalopoli, Arkadia ve Lakonia bölgelerinin yanı sıra Eğriboz'da Marmari bölgesinde hava ve karadan söndürme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten basın-yayın organları, bölgelerin büyüklüğünün endişe yaratmaya devam ettiğini duyurdular.

Haberlerde, İyon denizindeki Zakinthos ve Lefkada adaları ile Kuzey Yunanistan'daki Kilkis bölgesinde çıkan yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığı da kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya