'Koltuğu bırakmayacağım' dedi

Yemen'de hükümet karşıtı gösteriler sürerken muhalif General Ali Muhsin, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevinde kalacağını ve bunun 6 ay süreceğini söyledi.Muhsin bir TV kanalına verdiği demeçte, Körfez İ

'Koltuğu bırakmayacağım' dedi

Yemen'de hükümet karşıtı gösteriler sürerken muhalif General Ali Muhsin, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevinde kalacağını ve bunun 6 ay süreceğini söyledi.

Muhsin bir TV kanalına verdiği demeçte, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) barış planının öngördüğü şekilde, Salih'in anayasal olarak cumhurbaşkanlığının süresinin dolmasının beklenmesine yönelik mutabakat olduğunu ve anlaşma gereği, geriye kalan 6 aylık sürenin bitmesinden sonra seçime gidileceğini açıkladı.

Bu madde üzerinde muhalif partilerin görüş birliği içinde olduğunu söyleyen Muhsin ''Bizler baştan beri hep ilkeli olduk ve yapıcı olunacağı yönünde kararlı olduğumuzu gösterdik, bu çerçevede maalesef uzun da olsa 6 ay bekleyeceğiz, bu milletin de istediği şeydir'' dedi.

Kendisine yöneltilen bir soruda, Başkan Vekili Abdu Rabbu Mansur Hadi'nin bir açıklamasında elinde geçiş sürecini başlatabilecek ve hükümeti feshedecek yetkinin olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine Muhsin, gerçeğin Hadi'nin söylediği gibi kolay olmadığını ifade ederek, ''Yemen halkı bugüne kadar sürdürdüğü barışçıl devrim hareketine zarar verecek taşkınlık ve sabırsızlığı göstermeyecektir, gerçek şu ki, bu geçiş Hadi'nin söylediği kadar kolay olmayacaktır'' dedi.

Mayıs ayı sonlarında hükümet ile güvenlik güçleri arasında patlak veren sokak çatışmalarını hatırlatan ve Yemen'in bir kez daha ''iç savaş'' dehşetini yaşadığını belirten Muhsin, Salih'in tedavi için Suudi Arabistan'a gitmesinden sonra bu tecrübenin tekrar yaşanmaması için halkın gereken sağduyuyu göstereceğine inandığını söyledi.

Muhsin, Salih'in cumhurbaşkanlığı süresini barışçıl bir şekilde doldurmasının Suudi Arabistan ve KİK'in garantörlüğü altında gerçekleşeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya