Kobani'de IŞİD imha oldu

KOBANİ 'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD 3 aylık savaşta en ağır darbeyi aldı 8 birliği yok edildiÇ IŞİD'İN KOBANİ'DE SONU YAKLAŞTI Irak ve Suriye'de koalisyon güçleri tarafından, son 4 gün içinde IŞİD'e karşı 45 hava operasyonu gerçekleştirilirke

Kobani'de IŞİD imha oldu
KOBANİ 'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD 3 aylık savaşta en ağır darbeyi aldı 8 birliği yok edildiÇ
 
IŞİD'İN KOBANİ'DE SONU YAKLAŞTI
 
Irak ve Suriye'de koalisyon güçleri tarafından, son 4 gün içinde IŞİD'e karşı 45 hava operasyonu gerçekleştirilirken, Kobani'de 8 birlik ortadan kaldırıldı.
 
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'e yönelik Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta 30, Rojava ve Suriye'de ise 15 hava saldırısı gerçekleştirldiği belirtildi.
 
ARAÇLARI VE ÜSLERİ İMHA OLDU
 
Açıklamaya göre, IŞİD'in araç ve askeri noktalarına Kerkük bölgesinde 7, Şengal'de (Sincar) 4, Telafer'de 3, Musul civarında da 4 hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda örgüte ait çok sayıda araç, üs ve mühimmat imha edildi.
 
Irak ve Suriye sınırındaki Kayim kasabasına 3 saldırı yapıldığı belirtilirken, Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentine 3, Selahaddin vilayetine bağlı Beyci kentine de 2 saldırı yapıldığı açıklandı.
 
KOBANİ'DE 8 BİRLİĞİ YOK EDİLDİ
 
CENTCOM açıklamasında, Kobani'de son 4 gün içinde 14 hava saldırısı gerçekleştirilirken, örgütün 4 mevzii, üs olarak kullandığı 3 bina, 2 tank, top atışlarının yapıldığı bir nokta ve 8 askeri birliğinin imha edildiğini duyurdu.
 
IŞİD EMİRİ DE ÖLDÜRÜLDÜ
 
Önceki gün düzenlenen saldırıda da IŞİD'in Kobani emirlerinden Cundullah Çiçani ile birlikte 25 IŞİD militanı öldürüldü.
 
Kobani bugün güne yoğun silah sesleri ile başlamıştı. Gün boyu kentte IŞİD ile Kürt güçleri arasında karşılıklı top atışları yapıldı.
 
Raporda, IŞİD saldırılarında 471 YPG elemanı ile 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçısının öldüğü bilgisi de verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya