Kobani son dakika IŞİD bitti!

Kobani'den gelen son dakika haberine göre Kürt güçleri Mıştenur Mahallesi’nden sonra İzaa Mahallesi’ni de IŞİD’n elinden aldı.Rûdaw’a Konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Tuğgeneral Şevket Mızuri, YPG savaşçılarının, peşmergelerin desteğiyle kentteki İzaa Ma

Kobani son dakika IŞİD bitti!

Kobani'den gelen son dakika haberine göre Kürt güçleri Mıştenur Mahallesi’nden sonra İzaa Mahallesi’ni de IŞİD’n elinden aldı.

Rûdaw’a Konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Tuğgeneral Şevket Mızuri, YPG savaşçılarının, peşmergelerin desteğiyle kentteki İzaa Mahallesi’ni IŞİD örgütünden temizlediğini belirtti.

KENTİN YÜZDE 10'U IŞİD'DE

Tuğgeneral Şevket Mızuri, peşmerge ve YPG savaşçılarının Kobani’nin yüzde 90’ında kontrolü sağladığını ve kentin sadece yüzde 10’unun IŞİD’in elinde kaldığını kaydetti.

Tuğgeneral Mızuri, birkaç gün içinde IŞİD’i sileceklerini söyledi.

Peşmerge Komutanı dün akşam koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının örgüte ağır bir darbe indirdiğini de aktardı.

Kobani’de Kürt güçleri, dün de Mıştenur Mahallesi’ni kontrol etmişti.

Kobani’de 4’üncü ayına giren savaşta Peşmerge Güçleri, Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) destek amacıyla kentte bulunuyor.

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı birlikleri ile gönüllü Kürt savaşçıları da IŞİD’e karşı savaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler