Kobani saldırısının komutanı ‘Çeçen’

Bölgedeki isyancılar ve Kürt güçlerinin aktardıklarına göre, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısını "Çeçen" lakaplı komutan yürütüyor. Suriye'ye geldikten sonra Ebu Ömer el-Şişani adını alan "Çeçen", 1986 yılında Gürcistan'da doğdu. Şişani, IŞİD'in Suriye'

Kobani saldırısının komutanı ‘Çeçen’

Bölgedeki isyancılar ve Kürt güçlerinin aktardıklarına göre, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısını "Çeçen" lakaplı komutan yürütüyor. Suriye'ye geldikten sonra Ebu Ömer el-Şişani adını alan "Çeçen", 1986 yılında Gürcistan'da doğdu. Şişani, IŞİD'in Suriye'deki komutanı olarak anılıyor. Irak sınırının IŞİD tarafından ele geçirilmesi operasyonu da Şişani tarafından yürütülmüştü. Ebu Ömer el-Şişani'nin gerçek adı ise Tarkhan Batirhvili. 2012'de Suriye'ye giden Şişani, Bagdadi'ye bağlılık yemini etmişti. Kızıl sakallı Şişani'yi Suriye'de çekilen birçok videonun yanı sıra, Irak'tan gelen silahların Suriye'ye götürüldüğünü gösteren fotoğraf karelerinden hatırlamak mümkün.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler