Kırgızistan'da büyük deprem

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Oş Eyaleti'nin Alay İlçesi Sarı-Taş köyünden 45 kilometre uzaklıkta 6.3 büyüklüğündeki deprem, başkent Bişkek'te de 3,5 büyüklüğünde hissedildi. Depremin merkez üssünün Tacikistan olduğunun tahmin edildiğini söyleyen bir y

Kırgızistan'da büyük deprem
Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Oş Eyaleti'nin Alay İlçesi Sarı-Taş köyünden 45 kilometre uzaklıkta 6.3 büyüklüğündeki deprem, başkent Bişkek'te de 3,5 büyüklüğünde hissedildi.

Depremin merkez üssünün Tacikistan olduğunun tahmin edildiğini söyleyen bir yetkili, depremin can ya da mal kaybına yol açtığına ilişkin bilgi bulunmadığını kaydetti.


Bakanlığın depremle ilgili inceleme ve çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırma kurumu da Kırgızistan'ın Tacikistan ve Özbekistan sınırı yakınındaki Sarı Taş'ın 55 kilometre doğusunda 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

Bu arada, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan bölgesinin de de 5.7 büyüklüğündeki depremle sallandığını bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırma kurumu, Çin'in Tacikistan ve Kırgızistan sınırı yakınındaki Sincan'da yerel saatle gece yarısından sonra 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Resmi Çin haber ajansı Xinhua da depremin Sincan'ın Wuqia kasabasında meydana geldiğini bildirdi. Depremde can ya da mal kaybı olduğuna ilişkin bir haber verilmedi.

Depremin Tacikistan ve Özbekistan'da da hissedildiği bildiriliyor.

Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan sınır bölgesi, Orta Asya'nın sismik açıdan aktif kesiminde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya