Kimyasal hadım cezasını getiriliyor!

Endonezya hükümeti, toplumdaki "pedofili"yi engellemek için kimyasal hadım yasasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kimyasal hadım cezasını getiriliyor!
Ülkede pedofillere idam ve kimyasal hadımı öngören yasa  değişikliklerinin parlamentoda onaylanması tartışmalara yol açtı.
 
Kalkınma ve Adalet Partisi (PKS) Milletvekili Ri Yono AA muhabirine  yaptığı açıklamada, "Parlamentodaki çalışmalar sonrasında ilgili yasa onaylandı.  Yasayla toplumdaki pedofili sorununun ortadan kalkmasını hedefliyoruz." dedi.
 
Endonezya'nın önde gelen İslami organizasyonlarından Muhammadiyah  Cemaati Merkez Yürütme Başkanı Dadang Kahmad ise "Pedofili suçlularına kimyasal  ilaç ile hadım cezasının uygulanmasını uygun bulmuyoruz. Çünkü bu yöntem kişide  psikolojik sorunlar oluşturabilir. Bu durum da onu daha da agresif yapabilir."  ifadelerini kullandı.
 
Nahdatul Ulema'nın (NU) Kadın Kolları Başkanı Anggia Ermarini de "Bu  konunun insan hakları açısından göz önüne alınması gerektiğini düşünüyorum.  Ayrıca bu zaman kadar suçlulara verilen bu tür cezaların suç oranında azalmalara  yardımcı olduğu henüz kanıtlanmamıştır. Bu konu daha detaylı incelenmeli." diye  konuştu.
 
Endonezya Doktorlar Birliği'nin konuyla ilgili açıklamasında, yöntemin  insan haklarına uygun olmadığı belirtilerek, doktorlara tıbbi etik kurallarını  ihlal eden işlemler yapmaması çağrısında bulunulmuştu.
 
Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, geçen hafta  yabancı bir basın  kuruluşuna verdiği demeçte, ülkesinin insan haklarına saygı duyduğunu ancak  cinsel suçların cezalandırılması söz konusu olduğunda uzlaşma olmayacağını  belirtmişti. Ülkede işlenen cinsel suçlar için en ağır cezaların uygulanacağını  vurgulayan Widodo, "Son derece kararlıyız. Bana göre, kimyasal hadım cezasını  istikrarlı şekilde uygularsak cinsel suçları azaltarak zaman içinde tamamen  ortadan kaldırırız." ifadesini kullanmıştı.
 
Endonezya'da 13 Ekim'de pedofillere ölüm cezası ve kimyasal hadımı  öngören yasa değişiklikleri parlamento tarafından onaylanmıştı. Parlamentodaki  oylamada, Devlet Başkanı Widodo'nun toplu tecavüze uğrayan 14 yaşındaki bir kızın  öldürülmesinin ardından, mayıs ayında teklif ettiği yasal değişiklikler kabul  edilmişti. Yeni yasalar, çocuklara cinsel tacizde bulunanlara en az 10 yıl hapis cezası öngörüyor. Aynı zamanda hakimlerin suçlulara ölüm cezası verilmesi veya  elektronik kelepçe takılması yönünde karar vermesine olanak tanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler