Kenya ilk kez karla tanıştı

Hint Okyanusu kıyısındaki Doğu Afrika ülkelerinden biri olan Kenya'nın kıyı kesiminde tropikal, iç kesimde çöl iklimi hakim. Ancak Kenyalılar dün sabah uyandıklarında hayatlarında bir ilki yaşadı, çünkü ülkenin Busara köyüne kar yağdı. KAR YAĞIŞININ SEBEB

Kenya ilk kez karla tanıştı
Hint Okyanusu kıyısındaki Doğu Afrika ülkelerinden biri olan Kenya'nın kıyı kesiminde tropikal, iç kesimde çöl iklimi hakim. Ancak Kenyalılar dün sabah uyandıklarında hayatlarında bir ilki yaşadı, çünkü ülkenin Busara köyüne kar yağdı.

KAR YAĞIŞININ SEBEBİ KÜRESEL ISINMA

Başkent Nairobi'nin kuzeybatısındaki köyde, kar küçük bir alana yağsa da yaydığı mutluluk oldukça fazlaydı. Kar görmek için yakın yerlerden Busara köyüne gelenler oldu. Yetkililer Busara köyüne kar yağmasını küresel ısınma ve bölgedeki ormanlık alanların tahrip edilmesine bağlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya