Kendi elektriğini kendi üretiyor

Avrupa da bir cok evin ve fabrikaların çatısında görünen paneller Avrupalının kendi elektriğini kendi ürettiğini ve fazla elektriğini ise elektrik şirketlerine sattığını bizlere gösteriyor. Devlet destekli bu üretim peki nasıl oluyor, insanlar elektriği n

Kendi elektriğini kendi üretiyor

Avrupa da bir cok evin ve fabrikaların çatısında görünen paneller Avrupalının kendi elektriğini kendi ürettiğini ve fazla elektriğini ise elektrik şirketlerine sattığını bizlere gösteriyor.

 

Devlet destekli bu üretim peki nasıl oluyor, insanlar elektriği nasıl üretiyor.

 

Evlerin ve fabrikaların üzerlerine konulan paneller gün ışığını toplayarak bir kutuya aktarıyor, burada biriken enerji evin veya fabrikanın ihtiyacını karşıladıktan sonra 3 ayda bir fazla gelen elektrik enerjisi geri elektrik şirketlerine satılıyor ve nakledilen elektrik enerjisi karşılığında kişiler ücretlerini alıyorlar.

 

Panellerin çokluğuna göre ücret ödenen bu sistem devlet desteği ile yapılıyor ortalama

15 panel takılan bir çatıya ödenen miktar 14 bin euro, paneller artıkça fiyatta artıyor. Panelleri takan şirkete ödenen bu miktar daha sonra 4 yıl içinde kişilere devlet tarafından geri ödeniyor.

 

Şirketler bu sisteme çok büyük bir ilginin olduğunu ve devlet destekli olduğu içinde çok cazip geldiğini belirtiyorlar. Elektrik saatlerinin tersine dönmesi ve ortalama günde 25 kw elektrik üretilmesi ki bu günler uzadıkça ve panel sayısı arttıkça daha fazla elektrik üretil ilmesi insanlara cazip geliyor.

 

Bizlere ödedikleri paraları 4 ıil içinde devletten geri alıyorlar, kendi ihtiyaçları olan elektirigi kullanıyorlar ve fazla gelen elektriği ise elektrik şirketlerine satıyorlar. Bu durum karsında ise oturdukları yerden para kazanıp, ülke ekonomisine katkı yapıyorlar.

 

Özellikle Türk gurbetçilerin ilgi gösterdiği bu sistemin yakin zamanda tüm Avrupa’ya yayılması bekleniyor.

Haber: Soner Doksanbir / Belçika

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler