KATLİAM! Müslümanları çıkardılar ve...

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki bir alışveriş merkezinde dün korkunç bir katliam yaşandı. Çocuklar günü etkinliği düzenleyen lüks bir alışveriş merkezine giren silahlı saldırganlar 39 kişiyi ateş açarak ve el bombası atarak öldürdü, 150’den fazla kişi de

KATLİAM! Müslümanları çıkardılar ve...

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki bir alışveriş merkezinde dün korkunç bir katliam yaşandı. Çocuklar günü etkinliği düzenleyen lüks bir alışveriş merkezine giren silahlı saldırganlar 39 kişiyi ateş açarak ve el bombası atarak öldürdü, 150’den fazla kişi de yaralandı. Alışveriş merkezine giren silahlı kişilerin, önce Müslümanlar’ın binayı terk etmesini istediği aktarıldı.
Güvenlik güçleri binayı kuşatırken içeriden yansıyan karelerde, alışveriş merkezinde adeta bir insan avı yaşandığı görüldü. Silahlı saldırganlar binada öldürmedikleri kişi bırakmamak için dolaşırken insanlar çocuklarıyla yerlere yatarak saklanmaya çalıştı.

Yine El Şebab mı?
Yaşanan olayı bir “terörist saldırı” olarak nitelendiren emniyet güçleri, yaklaşık 10 saldırganın olaya karıştığını belirtti. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken El Kaide bağlantılı radikal İslamcı örgüt El Şebab’dan şüphe ediliyor. El Şebab örgütü Türkiye’nin Somali Büyükelçiliği’ne de geçtiğimiz aylarda bir saldırı düzenlemiş, bir polis şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya