Kasırga 900 can aldı!

Haiti'de yaşanan kasırga yaklaşık 900 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Kasırga 900 can aldı!

Karayip ülkelerini yerle bir eden son Matthew Kasırgası, Haiti’de yaklaşık 900 kişinin ölümüne neden oldu. Senatör Herve Fourcand, ülkenin bazı bölgeleriyle iletişimin halen sağlanamadığını vurgularken, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini açıkladı. Bölgedeki en büyük kent olan Jeremie’deki evlerin yüzde 80’inin tamamen yıkıldığı belirtilirken, Sud ilinde de 30 binden fazla ev hasar gördü. 11 milyonluk ülke nüfusunun yarısının hızı saatte 230 kilometreye ulaşan kasırgadan etkilendiği belirtirlirken, Birleşmiş Milletler, ülkede 350 binden fazla kişinin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Matthew Kasırgası’nın Karayipleri etkileyen son 10 yılın en kuvvetli kasırgası olduğu belirtildi. Haiti’nin komşusu Dominik Cumhuriyeti’nde de kasırgada yıkılan binalar ve toprak kayması nedeniyle en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Üç eyalette olağanüstü hal

Matthew Kasırgası dün Sabah saatleri itibariyle ABD kıyılarına ulaştı. ABD’li yetkililer Florida ve Georgia ile Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde yaklaşık 3 milyon kişiye evlerini terk etmeleri çağrısında bulundu. ABD Başkanu Barack Obama, kasırganın etkili olmasının beklendiği Florida, Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde olağanüstü hal ilan etti. Florida’da 600 binden fazla eve elektrik verilemediği kaydedildi. Bazı bölgelerde suların yaklaşık 3 metre yükseldiği belirtildi. Bölgedeki ana yollarda araçların uzun kuyruklar oluşturduğu ve benzin istasyonlarında yakıt sıkıntısı baş gösterdiği bildiriliyor.


Vanilla Ice kasırgaya meydan okudu

ABD’li ünlü rapçi Vanilla Ice, tüm uyarılara rağmen Matthew Kasırgası’nın etkisi altındaki Florida’daki  evini terk etmeme kararı aldı. Twitter üzerinden kasırganın ‘tam üzerine doğru geldiğini belirten rapçi etrafından yaşananları aktarırken şarkıcının bir süre sonra sessizliğe bürünmesi hayranları arasında korku yarattı. ‘Kasırgadan sağ salim çıkacağını’ belirten Vanilla Ice’tan haber alınamıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler