Kardeşin savunma sanayii çoştu!

 Azerbaycan'ın savunma sanayii konusunda son 5 yılda 40'ın üzerinde yeni üretim tesisi kurduğu bildirildi. Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov'un ülkedeki bir gazetede yayınlanan makalesine göre, söz konusu tesislerden 3'ü bu yıl faaliyete baş

Kardeşin savunma sanayii çoştu!

 

Azerbaycan'ın savunma sanayii konusunda son 5 yılda 40'ın üzerinde yeni üretim tesisi kurduğu bildirildi. Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Yaver Camalov'un ülkedeki bir gazetede yayınlanan makalesine göre, söz konusu tesislerden 3'ü bu yıl faaliyete başladı.
 
Yeni kurulan tesislerin faaliyet alanları konusunda da bilgi veren Camalov, ateşli silahların geliştirilmesi ve modernizasyonu için test parkuru, özel koruma amaçlı giysilerin üretimi, çeşitli çap ve markadaki cephanelerin geri dönüşümlü kullanımı alanlarında çalıştıklarını bildirdi. Camalov, ülkede üretilebilen savunma sanayi ürün sayısının 700'e ulaştığının altını çizerek, bu yıl içerisinde 437 farklı ürün için çeşitli firmalarla üretim sözleşmeleri imzaladıklarını kaydetti.
 
Bakan Camalov makalesinde artık bazı zırhlı araçların seri üretimini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, ülkenin kendi insansız hava araçlarını başarıyla ürettiğini yazdı.Kısa vadede bakanlık olarak hedeflerinden de bahseden Camalov, "Çeşitli çaplarda uzun menzilli top mermilerini, onların barutluklarını, top mermileri için çeşitli patlatıcı malzemeleri, zırhlı nakliye araçları için savaş modüllerini, ateşli silahlar ve onların cephanelerinin taşınması ve muhafazası için ambalaj kutularının üretimini planlıyoruz.''dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya