Karadenize Petrol Bulundu

Romanyalı petrol şirketi Petrom, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz kaynakları bulduğunu duyurdu.Şirketten yapılan açıklamada, Karadeniz'deki kaynaklardan günde 357 ton ham petrol ve 35 bin metre küp doğalgaz çıkarılacağı belirtildi. Açıklamada, faaliyetleri

Karadenize Petrol Bulundu

Romanyalı petrol şirketi Petrom, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz kaynakları bulduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Karadeniz'deki kaynaklardan günde 357 ton ham petrol ve 35 bin metre küp doğalgaz çıkarılacağı belirtildi. Açıklamada, faaliyetlerine 2009 yılında başlanacak olan petrol ve doğal gaz kaynaklarının bulunmasının son 8 yılda deniz üzerinde elde edilen en büyük başarı olduğu kaydedildi.

Petronom yetkilileri, 'Delta 4' adı verilen bölgenin bulunuşuna kadar en verimli kaynağın, Mayıs ayında keşfedilen ve Ekim ayında üretime geçecek olan 'Torceşti' petrol kaynağı olduğunu belirterek, şirketin yaklaşık olarak yıllık 1 milyar varil ham petrol çıkardığını bildirdi.

Romanya içinde 593 petrol istasyonu bulunan Petrom, Moldova Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Sırbistan'da olmak üzere 211 petrol istasyonu işletiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler