Karadeniz'de gaz krizi!

Ukrayna'nın doğusunda devam eden kriz yeni bir boyuta taşındı. Ukrayna Ordusu, ayrılıkçı gruplara karşı operasyonlarını sürdürürken Donestsk ve Luganks bölgesinde yapılan referandum sonrası "Yeni Rusya" adı altında Ukrayna'dan ayrılma kararı aldı. Bölgede

Karadeniz'de gaz krizi!
Ukrayna'nın doğusunda devam eden kriz yeni bir boyuta taşındı. Ukrayna Ordusu, ayrılıkçı gruplara karşı operasyonlarını sürdürürken Donestsk ve Luganks bölgesinde yapılan referandum sonrası "Yeni Rusya" adı altında Ukrayna'dan ayrılma kararı aldı. Bölgede tansiyon hızla yükselirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yazılı açıklaması gündemi sarstı. Putin, Rusya'dan en çok gaz alan konumunda olan Ukrayna'yı Avrupa Birliği'ne şikayet etti.
 
1 HAZİRAN'DAN İTİBAEN GEÇERLİ OLACAK
 
Ukrayna'nın uzun süredir Rus şirketi Gazprom'a ödeme yapmadığını belirten Putin, Ukrayna'nın borcunun 3,5 milyar doları aştığını ifade etti. Ukrayna'ya gaz ödemeleri için yapılan yardımların kendilerine ulaşmadığını vurgulayan Putin, bu durum karşısında artık Ukrayna'ya ödeme yaptığı kadar gaz vereceklerini açıkladı. Putin, bu kararı vermek zorunda kaldıklarının altını çizdi. Yeni karar 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak ve Rusya, Ukrayna'ya peşin para karşılığı gaz verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya