Karadeniz'de anlaşma sağlandı

Cenevre’deki toplantının ardından konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, zirvenin tarafları Ukrayna, Ab ve ABD ile tansiyonun düşürülmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi."UKRAYNA'YA ASKER YOLLAMAYACAĞIZ"4'lü zirvede varılan anlaşmaya "ille

Karadeniz'de anlaşma sağlandı

Cenevre’deki toplantının ardından konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, zirvenin tarafları Ukrayna, Ab ve ABD ile tansiyonun düşürülmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

"UKRAYNA'YA ASKER YOLLAMAYACAĞIZ"

4'lü zirvede varılan anlaşmaya "illegal grupların silahsızlandırılması da dahil olurken Lavrov ayrıca Ukrayna’ya asker yollama gibi bir arzularının olmadığını da belirtti.

ABD VE Ab'DEN BASIN TOPLANTISI

Sergey Lavrov açıklamalarının ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaklaşık dokuz saat süren görüşmelerin ardından Avrupa Birliği (Ab) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile basın toplantısı düzenledi.

"SOMUT ADIMLAR İÇİN ANLAŞMAYA VARDIK"

Kerry, bugünkü toplantılar sonunda tansiyonu düşürmek ve Ukraynalıların güvenliğini tekrar sağlamak üzere bazı somut adımlar üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

"ŞİDDET, TEHDİT VE PROVOKATİF EYLEMLER OLMAYACAK"

Bakan Kerry, "Bütün tarafların, şiddet kullanmaktan, tehdit etmekten ve provokatif eylemlerden kaçınması gerektiği konusunda anlaştık. Bütün taraflar olarak aşırıcılık, ırkçılık ve anti-Semitizm de dahil olmak üzere dini hoşgörüsüzlüğü kınıyor ve reddediyoruz" dedi.

2'Lİ VE 4'LÜ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Zaman zaman ikili, zaman zaman dörtlü oturumlar halinde yapılan görüşmelere Kerry ve Ashton'ın yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsa katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya