Karadeniz üzerinde tehlikeli gelişme

Karadeniz'de Rus jetinden ABD uçağına engelleme. ABD Donanmasının Avrupa Sözcü Yüzbaşı Kunze, salı günü Karadeniz üzerinde bir Rus jetinin, Rusya sınırına yaklaşan bir Amerikan askeri uçağına engelleme yaptığını açıkladı.

Karadeniz üzerinde tehlikeli gelişme
ABD Donanmasının Avrupa Sözcü Yüzbaşı Pamela Kunze,  salı günü Karadeniz üzerinde bir SU-27 Rus jetinin, Rusya sınırına yaklaşan bir  P-8A Poseidon Amerikan askeri uçağına engelleme yaptığını bildirdi. 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yüzbaşı Kunze, iki uçağın  birbirine 6 metre kadar yaklaştığını ancak söz konusu engellemenin "güvenli ve  profesyonelce" olduğunu kaydetti.

Kunze, "Yakınlaşma P-8A'nın görev komutanı tarafından güvenli olarak  nitelendirildi. Mesafe, bir engellemenin güvenli olup olmadığını tanımlamadaki  faktörlerden sadece biridir." değerlendirmesini yaptı. Ayrıca Kunze, Rus uçağını  SU-27 olarak ifade ederken, konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma  Bakanlığı, uçağın SU-30 olduğunu belirtti.

Amerikalı sözcü, söz konusu uçuşun uluslararası sularda rutin bir  görev olduğuna dikkati çekerken, Rus Savunma Bakanlığı Amerikan uçağının Rusya  sınırına yaklaşmakta olduğunu ve bunun üzerine engellendiğini vurguladı.

ABD’nin Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tod Wolters, Rus  jetlerinin NATO uçaklarını Karadeniz’de 10 Şubat günü dört defa taciz ettiğini  açıklamıştı. Benzer şekilde son aylarda Baltık Denizi'nde de Amerikan ve Rus  uçakları arasında zaman zaman yaklaşma ve engellemelerin olduğu ve bunların  bölgesel güvenliği tehdit ettiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya