Kanlı pazar: 21 ölü!

Mısır’da kilisede meydana gelen patlamada ölü sayısı 21’e yükseldi.

Kanlı pazar: 21 ölü!


Mısır'ın Nil deltası üzerinde yer alan başkent Kahire'nin kuzeyindeki Tanta kentinde bir kilisede patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere en az 21 kişi hayatını kaybetti. 50'den fazla da yaralı var.

Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili Associated Press haber Ajansı'na olayın bir bombalı saldırı olduğunu açıkladı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Kilisenin önünde çok sayıda cansız beden olduğu, cesetlerin kağıt ya da çarşaflarla kapatıldığı belirtiliyor. 

Kilisenin girişinde yaşanan patlama, Ortodoks Hristiyanların 'Palm Sunday' dedikleri Hz. isa'nın Kudüs'e gidişini kutlamak için kilisede toplandıkları sırada meydana geldi. Kilisenin içinden gelen ilk fotoğraflarda kilisede kanlar içinde yatan çok sayıda kişi olduğu görülüyor:


Geçtiğimiz Aralık ayında başkent Kahire’nin en büyük katedrali olan Kıptik Katedrali’nde  düzenlenen saldırıda 25 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi yaralanmıştı. Kadın ve çocukların da öldüğü saldırı son yıllarda Mısır’da Hristiyanlara yönelik düzenlenen en ölümcül saldırı olarak kayda geçmişti. 

Ülkedeki popülasyonun yüzde 10'unu oluşturan Hristiyanlar sıklıkla aşırı İslamcı terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya