Kahire'de Erdoğan'lı protesto

 Mısır'da başta Kahire olmak üzere bir çok kentte Cuma namazı sonrası İsrail'i protesto gösterileri düzenlendi. Kahire'de Ezher Camisinde Cuma hutbesini veren Mısır'ın alimlerinden sayılan Yuduf Kardavi, İsrail'i protesto ettiğini ve Gazze zulmünü bitirme

Kahire'de Erdoğan'lı protesto

 

Mısır'da başta Kahire olmak üzere bir çok kentte Cuma namazı sonrası İsrail'i protesto gösterileri düzenlendi.
 
Kahire'de Ezher Camisinde Cuma hutbesini veren Mısır'ın alimlerinden sayılan Yuduf Kardavi, İsrail'i protesto ettiğini ve Gazze zulmünü bitirmeleri gerektiğini söyledi. Namaz sonrası binlerce kişi 4 km uzaktaki Tahrir'e yürüdü. 
 
Kadın ve çocukların da eşlik ettiği yürüyüşte İsrail aleyhine sloganlar atıldı. "Tahrir'de Filistin için toplanalım" "Gazzeliler elinizdeki füzeleri bırakmayın" "Canımız ruhumuz Gazze için" "Mısır askeri nerede" "Filistin bağımsızdır" şeklinde sloganlar atıldı.
 
ERDOĞAN DÖVİZLERİ TAŞINDI
 
Yürüyüşte bazı göstericilerin üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin de bulunduğu dövizler taşıdığı görüldü. Dövizlerden birinde 
 
Başbakan Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Yuduf Kardavi'nin resimleri, Mısır ve Türkiye bayrağı üzerinde yan yana yerleştirilmiş olarak görülüyor ve dövizde "Gücümüzü birlikteliğimizden alırız" yazıyor. Dövizi taşıyan Semir Sabri adlı gösterici, 3 liderin de Filistin'e destek vermesinden dolayı bu dövizi hazırladığını söyledi.
 
Türkiye ve Filistin bayrağını taşıyan Mugtez İsmail adlı gösterici ise Türkiye'nin Filistin politikasını takdir ettiğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya