Kadınlar cepheye gidiyor!

Silahlı Kuvvetlerde devrim! Artık kadınlar da erkeklerle omuz omuza savaşacak...Görevini kısa bir süre sonra bırakacak olan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Silahlı Kuvvetler için devrim niteliğinde olan iki karara imza atmasıyla hatırlanacak. ABD Silahlı

Kadınlar cepheye gidiyor!

Silahlı Kuvvetlerde devrim! Artık kadınlar da erkeklerle omuz omuza savaşacak...

Görevini kısa bir süre sonra bırakacak olan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Silahlı Kuvvetler için devrim niteliğinde olan iki karara imza atmasıyla hatırlanacak.
 
ABD Silahlı Kuvvetleri'ndeki eşcinsel yasağının kaldırılmasının ardından, şimdi de, "kadın" askeri personel için uygulanan cephede muharip olma yasağı kalkıyor. Böylece, binlerce kadın asker muharip olarak savaşabilecek. 
 
2016 yılına kadar uyum süreci yaşanacak ve mevcut uygulama istisnai biçimde devam edebilecek. 15 Mayıs'a dek, Silahlı Kuvvetler'de "2016'ya kadar uyum" projesinin nasıl gerçekleşeceğine ilişkin planlar hazırlanacak. Irak ve Afganistan savaşları, çoğu zaman cephenin nerede olduğunun tam anlamıyla belirsiz kaldığını ortaya koymuştu. Bu iki savaşta tam 84 Amerikalı kadın asker öldü. 
 
Kanada ve İsrail gibi ülkelerde kadınlar cephede savaşıyor. Pentagon'un kararı Kongre liderlerince de memnunlukla karşılandı. Senatör Patty Murray, "eşitlik için tarihi bir adım" derken, Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Senatör Carl Levin, 21. yüzyıla uyum sağlandığını belirtti. Bazı uzmanlar ise dikkatli ve aşamalı bir geçiş yapılması gerektiğini ifade ettiler. 
 
Cephede savaş yasağı, kadın askerlerin terfilerini olumsuz etkiliyordu. Çok sayıda kadın personel yasak nedeniyle ordudan ayrılmayı tercih ediyordu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler